Se reduce distanța dintre Hillary Clinton și Donald Trump

  • Adelina Mitrache
  • 20 mai 2016
  • Externe
trump clinton

Distanța dintre candidata republicană Hillary Clinton și cel republican Donald Trump s-a redus după ce a devenit aproape sigur că miliardarul american va obține învestitura partidului său pentru alegerile prezidențiale, potrivit unui sondaj publicat vineri, relatează AFP.

Conform sondajului CBS News/New York Times, 47% dintre votanții înregistrați ar vota-o pe Hillary Clinton și 41% pe Donald Trump.

Luna trecută, fostul secretar de stat avea un avans de zece puncte în fața rivalului său într-un sondaj comandat de CBS News.

Ultimul sondaj îl creditează pe Bernie Sanders, rival al fostei prime doamne în cursa pentru învestitura democrată, într-o poziție mai bună față de Donald Trump, cu 51% din sufragii față de 38% pentru miliardar în cazul unei confruntări între cei doi.

Sondajul a fost realizat telefonic pe un eșantion de 1.300 de adulți și are o marjă de eroare de 3%, potrivit New York Times.

Chiar dacă Bernie Sanders, senator de Vermont, este clar depășit de Hillary Clinton în cursa pentru învestitura prezidențială, el continuă să ignore apelurile de a se retrage.

Hillary Clinton pare sigură că poate atinge majoritatea de 2.383 de delegați necesară pentru a obține învestitura prezidențială a Partidului Democrat la alegerile primare de la 7 iunie, întrucât ea are în prezent 2.295.

În ceea ce-l privește pe Donald Trump, el este aproape sigur că va fi candidatul republican la Casa Albă, de când ultimul dintre contracandidații săi a abandonat cursa la începutul lunii, și pare să fi adunat numărul de delegați necesari. Convenția republicană de învestitură urmează să aibă loc în iulie.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *