Ultimele Știri

Se întoarce gerul

Valorile termice sunt în continuă scădere, astfel meteorologii anunţă că gerul se va întoarce peste ţară.

Cerul va fi temporar noros şi va ninge local în Moldova, Transilvania şi zona de munte. În restul teritoriului, ninsorile se vor semnala cu totul izolat. Vântul va avea intensificari în nord-est, centru şi sud-vest, iar la munte va sufla tare, viscolind şi spulberând ninsoarea. Rafale ale vântului se vor semnala temporar şi în restul zonelor, dar pe arii mai restrânse şi la cote mai reduse.

La munte valorile termice vor fi în scădere, astfel încât vremea va deveni geroasă, mai ales noaptea şi dimineaţa. Cerul va prezenta înnorări temporare şi local va ninge, în general slab cantitativ în Carpaţii Meridionali şi Carpaţii Orientali şi pe arii mai restrânse în restul masivelor. Vântul va continua sã sufle tare, viscolind şi spulberând zăpada. Vor fi – 7 grade la Paltinis, Predeal, -8 la Sinaia, -9 la Seemnic, -14 pe Ceahlău Toaca.

Marţi, temperatura continua să scadă, astfel că vremea va deveni deosebit de rece, geroasă dimineata în depresiuni. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -10 grade în estul Transilvaniei şi 2 grade în Oltenia la Drobeta Turnu Severin. Va mai ninge slab, pe arii restrânse în est, centru şi sud, precum şi în zona de munte. Vântul va avea intensificări îndeosebi în Moldova, Dobrogea, Bărăgan şi zona de munte, unde va mai spulbera zăpada. În capitală, vremea se va răci. -9 grade se vor inregistra dimineaţa şi o maximă în jurul valorii de -2 grade. Trecător va fulgui.

Miercuri va fi ger mai ales dimineaţa în toate regiunile iar în Depresiunile Transilvaniei unde maximele sunt de -13,-12 grade va fi ger pe tot parcursul zilei. Cele mai mari maxime, -2 grade se vor inregistra izolat, în sud-vest la Drobeta Turnu Severin. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare dimineaţa în sud-estul extrem si spre seară în nord-vest, dar numai izolat vor fi condiţii de fulguială. Vântul va mai avea unele intensificări pe litoral şi în zona montană înaltă. În zonele joase de relief, pe arii restrânse va fi ceaţă, asociată cu depunere de chiciură.

În Bucureşti, vremea va fi deosebit de rece, geroasă dimineaţa când se vor înregistra -13, -11 grade. Maxima zilei, semnificativ mai scăzută faţă de ziua precedentă, va avea fi de -8, chiar -7 grade.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*