Ultimele Știri

Se cere, din nou, grațierea lui Gică Popescu

Fostul președinte al Federației Române de Fotbal Mircea Sandu îi cere lui Traian Băsescu să-l grațieze pe Gică Popescu pe final de mandat.

Traian Băsescu a grațiat, ieri, o mamă a şase copii, care a săvârșit un furt calificat, iar oamenii din fotbalul românesc insistă în adresa lui președintelui să-l grațieze pe ultima sută de metri pe Gică Popescu, având în vedere că Iohannis a declarat că nu va graţia nici o persoană condamnată pentru corupţie. 

„M-aș bucura dacă, pe final de mandat, președintele Traian Băsescu ar analiza mai profund situația și l-ar elibera pe Popescu”, a spus Sandu.

Reacția de la Geneva a lui Mircea Sandu vine după ce s-au năruit speranțele condamnaților din „Dosarul Transferurilor” sau „Dosarul Terenurilor MApN”, odată cu pierderea alegerilor prezidențiale a lui Victor Ponta, care exclama în timpul campaniei electorale faptul că va semna grațierea fostului căpitan al naționalei și a lui Gigi Becali încă din prima zi a eventualei sale instalări la Cotroceni.

Gica Popescu ispășește o pedeapsă de trei ani, o lună și zece zile în Dosarul Transferurilor, începând cu luna martie a acestui an, iar patronul Stelei va sta după gratii timp 3 ani în urma deciziei din din dosarul retrocedării terenurilor. 

În același timp, condamnații s-au transformat în autori de succes în timpul petrecut la penitenciarul Rahova și Poarta Albă, fostul căpitan al Barcelonei publicând încă din luna iulie o carte pentru specialiștii care predau lecții de fotbal în centrele de copii și juniori, iar Gigi Becali a lansat o lucrarea scrisă în perioada detenției, care se numeşte „Muntele Athos, patria ortodoxismului”.

Condamnații au tot interesul să-și publice lucrările, pentru că astfel se reduc pedepsele cu 30 de zile pentru fiecare publicație care vede lumina tiparului.

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*