Ultimele Știri

Se anunță vremuri grele pentru Marea Britanie. Angela Merkel încurajează adoptarea unei poziții dure în negocierile privind Brexit

angela-merkel

Marea Britanie va trece printr-un proces dur de negociere privind ieșirea din Uniunea Europeană. Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, îndeamnă companiile germane să adopte o poziție dură în negocierile cu privire la Brexit.

Merkel a transmis tuturor șefilor companiilor germane că orice excepție de la regulile pieței unice de desfacere va reprezenta „o provocare pentru întreaga Uniune Europeană”.

Noile declarații ale cancelarului apar la scurt timp după ce Theresa May a anunțat că Marea Britanie va declanșa procedura de ieșire din UE în primăvara anului viitor și a indicat că se îndreapta spre un „hard Brexit”.

Companiile germane sunt îndemnate să sprijine principiul celor patru libertăți fundamentale din cadrul pieței interne și a politicilor comunitare la nivelul Uniunii Europene. Este vorba despre persoane, mărfuri, servicii și capitaluri.

”Dacă unei țări i se permite o excepție, vă imaginați că toate celelalte vor pune condiții cu privire la libera circulație. Asta va duce la o situație dificilă”, a mai spus Merkel.

Îndemnul cancelarului a fost primit cu aplauze de șefii companiilor germane, deși unii politicieni pro Brexit susțineau că ele ar putea pune presiuni aspura guvernului să-și păstreze neschimbate legăturile cu Marea Britanie după ieșirea din UE.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*