Ultimele Știri

Se anunță temperaturi scăzute până la jumătatea săptămânii viitoare. 11 județe din țară se află sub cod galben de ploi și ninsori

Codul galben de ploi ce a fost anunțat zilele trecute va înceta în seara de vineri. Veștile condițiilor nefavorabile ale vremii continuă însă să apară, sunt aşteptate intensificări de vânt în sud-estul ţării, de peste 50-60 kilometri/oră, până sâmbătă după-amiaza. De asemenea, temperaturi extrem de scăzute se vor înregistra până la jumătatea săptămânii viitoare, conform ANM.

Temperaturi scăzute s-au înregistrat în timpul nopții de joi spre vineri, la Rădăuţi, unde eu fost înregistrate 10 grade Celsius. Temperaturile se află în continuare în scădere în această zonă, iar duminică dimineaţa se va ajunge la temperatura de minus 10 grade Celsius.

Directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Ion Sandu a anunțat: „Până la jumătatea săptămânii viitoate, temperaturile sunt destul de scăzute în comparaţie cu normele climatologice”. Cantităţile de precipitaţii vor fi însă nesemnificative până în jurul datei de 7-8 noiembrie.

Au avut loc și primele ninsori în Suceava, unde mai multe echipe de deszăpezire au intervenit, vineri, cu materiale antiderapante pe drumurile din zona de munte a judeţului. De asmenea, alte unsprezece judeţe din nordul, nord-estul şi centrul ţării sunt vineri, până la ora 23.00, sub avertizare cod galben de ploi şi ninsori, în celelalte 13 judeţe atenţionarea cod galben fiind ridicată.

Avertizarea cod galben emisă anterior, de joi seară până vineri, la ora 23.00, a fost ridicată pentru judeţele Caraş-Severin, Mehedinţi, Gorj, Hunedoara, Alba, Cluj, Sibiu, Vâlcea, Braşov, Argeş, Dâmboviţa, Prahova şi Buzău.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*