Ultimele Știri

Se află Iohannis în situația de a-și pierde votanții în uma dezbaterii de marți seară?

Poziția pe care Klaus Iohannis a avut-o în dezbaterea de aseară a fost una surprinzătoare atât pentru votanții săi cât și pentru opozanți. Dacă publicul se aștepta să vadă în această dezbatere pe un Klaus Iohannis diplomat, calm și cu răspunsuri scurte și la obiect în urma întrebărilor adresate, Iohannis a apărut în fața oamenilor cu o cu totul altă poziție. Nu numai că a părut agitat și nu tocmai bine pregătit, însă a pierdut credibilitate în fața votanților datorită atacurilor continue la adresa guvernului Ponta și datorită modului în care a evitat să răspundă la întrebările adresate de către jurnaliști sau chiar de către adversarul său politic.

Este mai mult decât posibil ca acest lucru să fi produs schimbări în mintea simpatizanților, care și-au văzut candidatul favorit într-o cu totul altă lumină, în care nepregătirea sa a fost clar observată de către întregul public spectator, iar maniera sa nepotrivită de a răspunde întrebărilor adresate, printr-un atac continuu la adresa adversarului său politic, a dezamăgit așteptările unora dintre cei aflați în fața televizoarelor.

Potrivit unui sondaj realizat de CSCI, 55 % dintre votanții lui Klaus Iohannis au fost de părere că favoritul lor a pierdut lupta din dezbaterea de marți, iar Victor Ponta s-a arătat câștigător. În ceea ce îi privește pe simpatizanți lui Victor Ponta, 90 % dintre aceștia sunt convinși că favoritul lor a câștigat această dezbatere.

De asemenea, sondajul arată că 70 % dintre români îl vâd pe Victor Ponta câștigător în urma alegerilor de duminică. Altfel spus, fie că sunt sau nu de partea lui Iohannis, mai mult de jumătate dintre români au deja în minte imaginea câștigătorului. Votanții lui Iohannis se pot pierde cu ușurință, chiar pe ultima sută de metri a campaniei, în condițiile în care Iohannis aduce în dezbaterile televizate, o altă atitudine care nu îi face bine.

Prin urmare, aceste ultime două dezbateri, vor fi decisive pentru publicul său. Acesta va găsi motive fie să rămână de partea lui Iohannis până la final, fie să treacă în tabăra adversă. Cert este că Ponta stă pe un teritoriu stabil, votanții săi nefiind tentați să se mute în tabăta adversă. Acest lucru se datorează în special faptului că Ponta își urmărește mai bine traiectoria și deține o atitudine sigură, care îi va păstra publicul alături.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*