Ultimele Știri

Scutul antirachetă de la Deveselu gândit pentru atacurile Rusiei

deveselu

Un congresman american anunță că scutul antirachetă de la Deveselu a fost gândit pentru atacurile venite din partea Federației Ruse. Scutul antirachetă de la Deveselu va deveni operațional la finalul anului viitor. 

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu spune că nu poate comenta declarațiile congresmanului Mike Rogers, dar spune că acesta se înșeală pentru că scutul de la Deveselu este gândit pentru apărare și nu pentru a ataca sau provoca Federația Rusă. România poate deveni o țintă pentru Rusia datorită construirii scutului antirachetă de la Deveselu. 

„Nu ştiu în ce context au fost făcute declaraţiile de congressmanul american şi nu le pot comenta. Vă pot citi însă din toate hotărârile încheiate la summiturile NATO, în care se specifică foarte clar că scutul de la Deveselu are un rol pur defensiv şi a fost gândit pentru potenţialele ameninţări din Orientul Mijlociu”, a declarat Bogdan Aurescu. Rusia a amenințat în repetate rânduri că va distruge scutul antirachetă de la Deveselu cu rachetele sale strategice dacă SUA nu vine la masa negocierilor. 

Statele Unite au aprobat livrarea de arme către Ucraina și prin aceste declarații se pare că vor să arate că sunt prezenți în zonă și pregătiți de război, având în vedere agresiunea Rusiei în regiunea ucraineană Donbass. Un tren încărcat cu tancuri și vehicule blindate americane au sosit în Lituania în cursul acestei săptămâni. Oficialii lituanieni au anunțat că au cunoștință de această încărcătură. SUA încearcă să contracareze lipsa de reacție din ultima perioadă și amenință Federația Rusă în cazul în care continuă agresiunea asupra Ucrainei și a zonei NATO.


Train with tanks of the US Army drove through… by II-Neutron

Mike Rogers este membru al Comisiei forţelor armate şi preşedinte al Subcomisiei pentru forţe strategice din Congresul SUA.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*