Ultimele Știri

Scrisoarea unei românce pentru Donald Trump, senzație pe internet

donald trump

O adolescentă din Statele Unite, de origine română, a reușit să atragă atenția unei lumi întregi prin răspunsul dat candidatului republican la prezidențiale, Donald Trump. Într-o scrisoare, „Julia T.” i-a arătat miliardarului de ce imigranții nu sunt monștri. captura huffington post

În eseul preluat de Huffington Post, liceana din Connecticut scrie: 

„Părinții mei au venit în America din munții Carpați, mai mari decât visele lor mărețe, departe de mânăstiri pline de fericire și de spiritualitate, și sate unde timpul parcă stă în loc, în care viața era atât de dificilă și totuși atât de frumoasă. La intersecția dintre România și America, m-am născut cu valori de a ne ajuta unii pe alții, dar, de asemenea, cred în importanța individualității; să muncești din greu pentru a-ți îndeplni un vis(…). Sunt mândră să fiu copil de imigranți, sunt mândră că părinții mei au ajuns de la opresiune și sărăcie să-și trăiască visul american.”

Răspunsul româncei a venit după ce afaceristul excentric a făcut o declarație șocantă pentru publicația Time:

„Se întâmplă să cred că diferite țări își forțează oamenii răi să plece în Statele Unite, deoarece ei spun: de ce ar trebui să avem grijă de acești monștri, lăsați Statele Unite să aibă grijă de ei.”

Julia T. i-a atras atenția lui Trup că imigranții sunt o resursă indispensabilă Statelor Unite. 

„M-am simțit jignită. ‘Nimeni din frumoasa și diversa mea comunitate de imigranți români nu este un monstru. Ei nu sunt oameni răi așa cum spune Trump. Sunt asistente medicale care au grijă de pacienți, medici care salvează vieți, stomatologi care creează locuri de muncă, avocați care pledează pentru drepturile oamenilor, agenți de pază care protejează oamenii”, a mai scris adolescenta.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*