Ultimele Știri

Scrierile de mână ale lui Shakespeare, despre refugiaţii din Londra, vor fi digitalizate

william shakespeare

Scrierile de mână ale lui Shakespeare vor fi digitalizate în premieră, de British Library, iar cititorii vor putea să lectureze cu această ocazie un impresionant discurs în apărarea refugiaţilor din Londra secolelelor al XVI-lea şi al XVII-lea, scrie The Independent.

Această iniţiativă este doar o etapă dintr-un proces mai amplu de digitalizare a peste 300 de manuscrise, cărţi şi ilustraţii, care vor fi disponibile într-o secţiune specială a British Library.

British Library a identificat scrisul lui Shakespeare în piesa ”Sir Thomas More”, în ortografie, vocabular, precum şi în imaginile şi ideile folosite în text. Este singurul manuscris care conţine scrisul dramaturgului şi care s-a păstrat până în zilele noastre, menţionează cotidianul britanic.

Avându-l ca personaj central pe cancelarul din vremea regelui Henric al VIII-lea, „Sir Thomas More” a fost iniţial scrisă de Anthony Munday între 1596 şi 1601. Se pare că lui Shakespeare i s-a cerut iniţial să scrie doar o singură scenă, însă, mai târziu, a fost implicat în revizuirea întregului text, alături de alţi dramaturgi, cum ar fi Henry Chettle şi Thomas Dekker.

În scena scrisă de Shakespeare apare Thomas More, cu un discurs în care acesta ia apărarea refugiaţilor veniţi din Franţa şi care erau pe punctul de a fi linşaţi de mulţimea furioasă.

British Library îl citează pe criticul Jonathan Bate, care interpretează acea scena în felul următor: „More se adresează mulţimii de pe scenă, deci prin extensie şi publicului spectator, cerându-le oamenilor să-şi imagineze prin ce trece un refugiat pe cale să fie repatriat forţat”.

William Shakespeare (23 aprilie 1564 – 23 aprilie 1616) a fost un dramaturg şi poet englez, a cărui operă literară include 37 de piese de teatru, 154 de sonete, două lungi poeme narative şi multe poezii. A scris în principal tragedii, până în 1608, inclusiv celebrele piese de teatru ”Hamlet”, ”Othello”, ”Regele Lear” şi ”Macbeth”, considerate până în zilele noastre unele dintre cele mai bune opere ale literaturii engleze.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*