Ultimele Știri

Scoția vrea să rămână în UE! Franța și Spania se opun: ”Dacă Marea Britanie iese din Uniunea Europeană, atunci iese şi Scoţia”

Scoția vrea să înceapă negocierile pentru rămânerea sa în Uniunea Europeană, separat de Marea Britanie, însă Franța și Spania se opun unei negocieri în acest sens.

Preşedintele Franţei, Francois Hollande, şi premierul Spaniei, Mariano Rajoy, se opun organizării de negocieri pentru admiterea Scoţiei în Uniunea Europeană, informează BBC.

“Toată lumea se opune acestor negocieri; dacă Marea Britanie iese din Uniunea Europeană, atunci iese şi Scoţia”, a declarat Mariano Rajoy.

Premierul Spnaiei a declarat că Spania se opune unei alte negocieri decât celei cu Marea Britanie: “Spania se opune organizării de negocieri cu altcineva în afară de Guvernul Marii Britanii”, a subliniat Rajoy.

De asemenea, Francois Hollande a insistat că Uniunea Europeană nu trebuie să accelereze ajungerea la vreun acord cu Scoţia: “Negocierile trebuie să fie cu Marea Britanie, nu cu o parte a Marii Britanii”, a insistat Hollande.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*