Şcolile şi universităţile renunță la birocrație. Copiile legalizate vor fi înlocuite cu documente conform cu originalul

  • Nicoleta Ungureanu
  • 3 august 2016
  • Social

Elevii și studenții nu vor mai fi nevoiți să prezinte copii legalizate la înscriere, acestea urmând să fie înlocuite cu documente conforme cu originalul, conform Mediafax.

Potrivit unui nou ordin de ministru care pune în aplicare Ordonanţa de urgenţă nr. 41/2016, elevii şi studenţii nu mai sunt obligaţi să prezinte documente legalizate după documente oficiale la înscriere.

Fiecare instituţie publică şi organ de specialitate al administraţiei publice centrale va fi obligată să elimine cerinţa de depunere a copiilor legalizate după documente la furnizarea serviciilor publice, înlocuindu-le cu certificarea conformităţii cu originalul de către funcţionarul competent.

„Am semnat ordinul de aplicare a Ordonanţei de urgenţă 41/ 2016, astfel încât, în instituţiile de educaţie din România, preuniversitar şi superior, dar şi în cele aflate în coordonarea sau subordonarea Ministerului Educaţiei, să nu se mai solicite copii legalizate. Va fi suficient un document conform cu originalul, certificat de persoana din instituţie cu atribuţii desemnate în acest sens”, a postat pe Facebook ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru.

De asemenea, instituţiile publice şi organele de specialitate ale administraţiei publice centrale care solicită copia în format fizic pe hârtie după actul de identitate drept condiţie pentru furnizarea unui serviciu public sunt obligate să accepte copia în format electronic după cartea de identitate, transmisă prin e-mail, asigurând condiţiile prevăzute de reglementările legale privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *