Ultimele Știri

Şcoală renovată cu bani de la Chevron, inaugurată cu ajutorul poliţiştilor şi jandarmilor

Şcoala primară din localitatea vasluiană Păltiniş, zonă în care Chevron deţine acord de mediu pentru explorarea gazelor de şist, a fost terminată cu bani de la companie şi inaugurată, luni, sub supravegherea Poliţiei şi Jandarmeriei, „pentru a preveni fapte de tipul celor care au fost la Pungeşti”.

Mai multe echipaje de poliţişti şi jandarmi au supravegheat, luni, festivitatea de deschidere a şcolii primare din localitate Păltiniş, finalizată cu bani de la compania Chevron, cea care deţine un acord de mediu pentru explorarea gazelor de şist în zona respectivă.

Pe lângă poliţişti şi jandarmi, la inaugurarea unităţii de învăţământ a fost prezent şi şeful Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Vaslui, Paul Smântână.

Începută în urmă cu şapte ani, şcoala de la Păltiniş, în care învaţă 72 de elevi de ciclu primar, a costat 1,5 milioane de lei, finalizarea lucrărilor făcându-se abia anul acesta, cu sprijinul financiar al companiei Chevron, care a contribuit cu 390.000 de lei.

În plus, compania petrolieră a donat şi fondul de carte de la biblioteca şcolii, constând în 2.800 de cărţi. Totodată, cei 72 de elevi au primit uniforme şcolare şi ghiozdane cu rechizite pentru noul an şcolar.

Cu astfel acţiuni compania americană Chevron speră să cumpere acceptul localnicilor pentru a putea exploata gaze de şist în zonă. Organele statului şi-au dat concursul de mai multe ori la Pungeşti, în apărarea companiei Chevron care s-a confruntat cu o rezistenţă puternică din partea localnicilor, care nu îşi doresc exploatarea gazelor de şist în zonă.

scoala

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*