Sclavia modernă, din ce în ce mai extinsă. 45 de milioane de oameni sunt supuși acesteia

  • Nicoleta Ungureanu
  • 31 mai 2016
  • Social

Scavia continuă să existe și să se dezvolte în lume sub o nouă formă de așa-zisă ”sclavie modernă”. Peste 45 de milioane de oameni sunt captivi acesteia, intre care două treimi în regiunea Asia-Pacific, informează AFP.

Formele de sclavie modernă continuă să se multiplice și constă în: trafic de persoane, prostituție forțată, copii-soldat, munca forțată, folosirea copiilor în comerțul internațional de stupefiante. Această extindere este cauzată de vulnerabilitatea exacerbată de sărăcie, discriminare și excluziune socială, dezvăluie la rândul său ONU.

Raportul elaborat de ‘Walk Free Foundation’ compilează informații din 167 de țări, rezultate din 42.000 de interviuri în 53 de limbi, pentru a determina numărul de persoane reduse la sclavie și răspunsul guvernelor, conform Agerpres.

Rezultatele raportului arată că India este țara care numără cele mai multe persoane reduse la sclavie (18,35 de milioane), însă în Coreea de Nord incidența acestui flagel este cea mai puternică (4,37% din populație), iar răspunsul guvernului este cel mai slab.

Sclavia este cea mai răspândită în Asia. În urma Indiei, se plasează China (3,39 milioane de oameni reduși la sclavie), Pakistanul (2,13 milioane), Bangladeshul (1,53 de milioane) și Uzbekistanul (1,23 milioane)

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *