Ultimele Știri

Schimbări majore pentru șoferi! Cum vor fi obligați să-și plătească amenzile din anul 2016

Șoferii vor fi obligați să își plătească în regim de urgență amenzile din anul 2016, acestea devenind primele datorii care se cer achitate la bugetul local, înaintea taxelor pentru clădiri și mașini, potrivit noului Cod de procedură fiscală, care modifică ordinea de stingere a obligațiilor fiscale.

Dacă în prezent, contribuabilii pot alege ce tipuri de datorii plătesc mai întâi la bugetele locale, Noul Cod de procedură fiscală, care va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2016, modifică ordinea de stingere a obligațiilor fiscale. Astfel, la art 165, alin 2, este prevăzut că „în cazul creanțelor fiscale administrate de organul fiscal local cu suma plătită se sting cu prioritate amenzile contravenționale individualizate în titluri executorii, în ordinea vechimii, chiar dacă debitorul indică un alt tip de obligație fiscală”.

Este vorba, în principal, de amenzi date de poliția rutieră sau de poliția locală pentru încălcarea normelor de circulație, de parcare sau de conviețuire și ordine publică, scrie Profit.ro.

Ineficiența colectării amenzilor a dus la reintroducerea plății lor cu prioritate, în noul Cod de procedură fiscală. Prevederea a mai existat în legislație înainte de 2012, an în care ordinea de stingere a obligațiilor fiscale a fost modificată, permițându-le contribuabililor să aleagă datoriile pe care le plătesc cu prioritate.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*