Ultimele Știri

Schimb dur de replici între Vladimir Putin și Nicolae Timofti. Cei doi lideri au fost la un pas de bătaie!

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a declarat că, până astăzi, Federația Rusă nu a adus argumente plauzibile privind introducerea embargoului pentru țara sa. Declarația a fost făcută în cadrul Congresului CSI de la Minsk.  La eveniment este prezent și Vladimir Putin, șeful statului rus care a avut un schimb dur de replici cu liderul moldovean, conform relatărilor presei aflate la eveniment cei doi au fost la un pas de a se lua la bătaie.

„Ne deranjează ceea ce se întâmplă în țara vecină – Ucraina. Noi vrem ca să fie rezolvate conflictele în mod pașnic. Dorim ca să existe stabilitate în regiune. Ieșirea din această criză este datoria noastră – a tuturor. Republica Moldova susține păstrarea relațiilor tradiționale cu țările din CSI. Relația RM cu UE nu trebuie să afecteze relația cu țările din CSI”, a precizat liderul de la Chișinău.

De asemenea, Timofti și-a exprimat regretul că rușii au introdus embargou la mai multe produse din Republica Moldova. „Ne pare rău faptul că în urma negocierilor și consultărilor pe care le-am avut, colegii noștri din Rusia au introdus embargoul. Până astăzi nu au fost aduse argumente plauzibile privind introducerea embargoului”, a conchis Timofti.

Declarații Nicolae Timofti: 

Declarații Vladimir Putin:

 

„Rusia a iniţiat consultări intense cu Uniunea Europeană şi Ucraina. Şi iată rezultatul, am convenit că intrarea în vigoare a Acordului de liber-schimb UE-Ucraina va fi amânată. Dar unde a fost Republica Moldova? De ce cu R. Moldova nu am putut construi asemenea relaţii? Ne-am adresat (Chişinăului) în repetate rânduri cu o propunere similară, dar, din păcate, nu am primit un răspuns clar din partea colegilor noştri moldoveni”, a denunţat liderul rus.

„Nu ne-am opus niciodată unor relaţii mai apropiate cu UE, noi înşine dorim această apropiere”, a subliniat Putin, apreciind că „dificultăţile apar nu din cauza unor măsuri restrictive, ci a refuzului partenerilor noştri de a să discuta în mod deschis despre toate riscurile pentru economia rusă”.

Schimbul de replici între Putin şi Timofti a continuat chiar şi în timpul discursului lui Emomali Rahmon, preşedintele Tajikistanului.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*