Ultimele Știri

Scheletul fostului director, material didactic într-o școală din Prahova

Situație inedită în Şcoala Generală Puchenii Moșneni, din judeţul Prahova, unde elevii învață anatomie chiar pe scheletul fostului director al unității de învățământ, care a murit acum 60 de ani.

Alexandru Grigore Popescu a fost învăţător şi ulterior director al şcolii din Puchenii Moşneni timp de 50 de ani, iar după moartea sa a lăsat scris în testament că își donează propriul schelet pentru lecțiile de biologie, cum nu reușise până atunci să obțină unul pentru elevii săi.

Oficialii din Educație au făcut verificări și nu este nimic în neregulă cu această situație, având în vedere că scheletul a fost pregătit de profesioniști și expus în clasa unde a predat. Dupa o recentă verificare a stării de igienă, scheletul a fost închis într-o vitrină de sticlă și elevii pot continua să studieze anatomia folosindu-se de el.

„Alexandru Grigore Popescu a devenit director dupa zece ani de cand a inceput sa munceasca aici si era faimos pentru ca nu a ratat nicio ora de curs. Scheletul sau a fost expus inca din anii ’60 si nu a mai ratat nici de atunci nicio ora”, a povestit profesorul de istorie al școlii din Puchenii Moșneni, Sorin Stanciu.

Profesorul consideră că și datorită scheletului elevii școlii au rezultate bune la biologie și anatomie, iar mulți aleg să studieze medicina.

Acum, autoritățile locale au luat decizia ca scheletul să fie recondiţionat, cu ajutorul specialiştilor de la Muzeul Grigore Antipa.

Grigore Alexandru Popescu a predat, deasemenea, în București, fiind învăţătorul baritonului Nicolae Herlea, și în Ploieşti.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*