Ultimele Știri

Scene apocaliptice din Damasc | Cum arată suburbiile orașului după 5 ani de război civil

Siria

Cartierul Jobar de la periferia Damascului este epicentrul celor mai înverșunate lupte din Siria dintre rebelii islamiști și forțele guvernamentale. Zona dens populată până la începerea războiului civil a fost rasă de pe suprafața pământului.

Cea mai mare parte a populației a fugit din cartierul controlat de rebeli. Înainte de izbucnirea conflictului din Siria în 2011, cartierul a fost casa a peste 300.000 de locuitori, dintre care majoritatea erau musulmani sunniți. Suburbia conținea o serie de obiective turistice antice, precum Sinagoga Verde, cea mai veche sinagogă evreiască din lume. Acesta conținea, de asemenea moscheea Jobar Grand. Cartierul Jobar mai găzduia băi vechi, construite în timpul ocupației otomane.

 

Acum totul distrus, așa cum se poate vedea în imaginile surprinse de drone. Rebelii care controlează Jobar se deplasează prin tuneluri subterane. Vasta rețea de tuneluri subterane folosite de rebeli se întinde pe sute de kilometri sub pământ. Lupte sporadice continuă chiar în interiorul perimetrului securizat aparent, iar forțele pro-Assad încearcă să distanțeze luptători înarmați cât mai departe posibil de Capitală.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*