Ultimele Știri

Scenariul prin care Rusia încearcă să creeze un nou front în Republica Moldova

Deși Republica Moldova pare mai aproape decât oricând de integrarea în Uniunea Europeană, pericolul rusesc se intensifică în interiorul statului de peste Prut.

După ruperea URSS-ului și crearea conflictului transnistrean, Rusia continua să investească în partidele de extremă stânga, care au guvernat până acum cinci ani Republica Moldova, prin Partidul Comunist condus de Vladimir Voronin, iar noul intrat în sfera politică moldovenească, Renato Usatâi pare a fi un nou proiect al organizațiilor teroriste rusești, care-și doresc crearea unui conflict militar pe întreg teritoriul Basarabiei, ca mai târziu să fie alipit Novorusiei.

Acest scenariu este cât se poate de real și mai ales depinde de rezultatul alegerilor parlamentare din 30 noiembrie.

Ultimele sondaje din cursa electorală de la Chișinău, ne arată că partidul lui Vladimir Voronin ar acumula doar 20% din voturi, iar partidul nou înregistrat al lui Renato Usatâi, Patria, ar putea acumula aproape 10% din voturile moldovenilor.

Mai rămâne o săptămână până a afla configurarea noului parlament de la Chișinău, iar același personaj politic anunță că Alianța Pro-Europeană, formată din Partidul Democrat și Partidul Liberal-Democrat, vor să-l elimine din cursa electorală, după ce Procuratura Generală și Serviciul de Informații și Securitate din Moldova au efectuat percheziții la domiciliile unor persoane implicate în organizația Antifa, inclusiv cetățeni străini, bănuiți de implicare ilegală în campania electorală a acestuia și planificarea unor acțiuni destabilizatoare în stânga Prutului.

Renato Usatâi și Grigore Petrenco

Legătura directă între Renato Usatâi și organizația anarhistă Antifa o explică bloggerul Corneliu Gandrabur printr-o schemă cu un final periculos pentru securitatea basarabenilor, care sunt încă vulnerabili la agresiunea rusească. Astfel, coincide intrarea în sfera politică a personajului care are legături cu lumea criminală din Rusia, Renato Usatâi, și înființarea organizației anticonstituționale Antifa, condus de fosta mână dreaptă a lui Voronin, Grigore Petrenco.

Citește și: Investigație: Care este Patria lui Renato Usatâi

În altă ordine de idei, chiar liderul comunist l-ar fi exclus pe individul Petrenco din partid, după ce a aflat că pregatește acțiuni îndreptate împotriva statalității Republicii Moldova. În următoarea perioadă, Antifa capătă din ce în ce mai mult imaginea unei organizații care este gata să antreneze membrii săi în cele mai violente acțiuni stradale și atrage în rândurile sale persoane dubioase.

Antifa Moldova

Pericolul a devenit iminent abia după ce instituțiile statului opresc la hotarul cu Ucraina mai mulți indivizi cu trecutul neînregistrat, iar pe cei care au pătruns prin spațiul transnistrean îi percheziționează sau expulzează de pe teritoriul Republicii Moldova.

Vameșii ucraineni chiar au blocat în mai multe rânduri transporturi grele, cel mai probabil încărcate cu armament, care se îndreptau spre Moldova. Acestea fiind spuse, șeful organizației Antifa apare de nenumărate ori prin localurile din Chișinău alături de Renato Usatâi, iar la scurt timp aderă la partidul acestuia, fiind inclus al patrulea pe lista fruntașilor Patriei.

Renato Usatâi și Grigore Petrenco

lista partidului Patriei

În aceste condiții Usatâi și Petrenco ar putea fi peste o săptămână deputați în Parlamentul Republicii Moldova, iar riscul de a izbucni un conflict militar chiar la Chișinău devine din ce în ce mai mare, odată cu infiltrarea în pârghiile statului nou-format și scăpat de sub ocupația rusească, care a durat mai mult de 200 de ani. 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*