Ultimele Știri

Scena violului din filmul „Ultimul tango la Paris” a fost reală. Actrița nu a șiut ce îi pregătește Marlon Brando

last-tango-in-paris

Bernardo Bertolucci arată într-un interviu din 2013, care a apărut abia acum, că scena violului din „Ultimul tango la Paris”, în care Marlon Brando o violează pe Maria Schneider, nu a fost consensuală, actriţa neştiind ce i se pregăteşte. Regizorul a motivat prin faptul că a vrut să obţină o reacţie realistă de la actriţă.

omentariile regizorului italian Bernardo Bertolucci, legate de faptul că el şi Marlon Brando au pus la cale scena violului din „Ultimul tangou la Paris” fără să aibă acordul actriţei Maria Schneider, care avea pe atunci 19 ani, au stârnit controverse furioase la Hollywood, scrie The Guardian.

Într-un interviu filmat în 2013, dar care a fost dat publicităţii abia acum, regizorul spune că Brando şi el au venit cu ideea violului în care personajul său o atacă pe tânără şi foloseşte o bucată de unt pentru a o viola anal.

El a adăugat că a dorit „reacţia ei ca fată, nu ca actriţă”, referindu-se la faptul că Maria Schneider nu ştia ce i se pregăteşte. „Cred că m-a urât pe mine şi pe Marlon toată viaţa, pentru că nu i-am spus că exista acel detaliu cu untul folosit ca lubrifiant”, a spus regizorul.

maxresdefault

El a recunoscut că fapta lor a fost „oribilă”, dar totodată a spus că nu regretă modul în care a regizat scena.

„Ultimul tangou la Paris” a fost realizat în 1972 şi spune povestea unui bărbat care se implică într-o relaţie, după ce nevasta sa se sinucide. Filmul a şocat, pentru că a oferit scene explicite de sex şi viol. Marlon Brando avea pe atunci 48 de ani, iar Maria Schneider 19.

Actriţa, care ulterior a avut probleme serioase cu drogurile, a declarat în 2007 că s-a simţit umilită şi „un pic violată”. Totuşi, ea a declarat că scena violului a fost simulată, nu reală. Ea a aflat de scena violului chiar înainte să fie filmată, neaflându-se în scenariu.

„Am fost atât de furioasă. Ar fi trebuit să îmi sun agentul sau avocatul să vină pe platou, pentru că nu poţi să forţezi pe cineva să facă ceva ce nu e în scenariu, dar la vremea respectivă eu nu ştiam toate astea”, a spus ea.

Marlon Brando i-ar fi spus: „Maria, stai liniştită, e doar un film. După scenă, el nu m-a consolat şi nu şi-a cerut scuze. Din fericire, a fost o singură filmare”. Actriţa a murit în 2011, din cauza unui cancer.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*