Ultimele Știri

Scandalul lui Donald Trump ar putea genera pierderea unei părţi a electoratului republican

trump

Experţii Partidului Republican se tem de pierderea unei părţi a electoratului de bază în contextul scandalului în care este implicat candidatul la funcţia de preşedinte al SUA, Donald Trump, dat fiind că nu vrea să se retragă deşi a pierdut sprijinul unor membri marcanţi, inclusiv a lui John McCain.

După criticile intense generate de difuzarea unei înregistrări care surprinde comentarii obscene făcute în anul 2005, Donald Trump a exclus posibilitatea retragerii din cursa electorală.

„Presa şi sistemul politic vor atât de mult să mă retrag; nu mă voi retrage niciodată din cursă, nu îmi voi abandona niciodată susţinătorii!„, a transmis Donald Trump prin Twitter.

În urma comentariilor obscene, mai mulţi politicieni republicani au anunţat că nu îl mai susţin pe Donald Trump. Printre ei se numără senatorul John McCain, fostul secretar de Stat Condoleezza Rice şi senatorul Kelly Ayotte.

„Am gândit că era important să respect faptul că Donald Trump a obţinut majoritatea voturilor delegaţilor, conform regulilor stabilite de partidul nostru. Am gândit că datorez acest respect susţinătorilor. Dar comportamentul pe care Donald Trump l-a avut în ultima săptămână, culminând cu dezvăluirea remarcilor degradante despre femei şi lăudarea cu agresiunile sale sexuale fac imposibilă oferirea susţinerii mele pentru candidatura lui”, a argumentat John McCain, conform site-ului Politico.com.

Strategii politici republicani se tem că o parte a electoratului formaţiunii ar putea să nu meargă la vot din cauza imaginii lui Donald Trump.

„Partidul Republican ar trebui să fie înspăimântat în legătură cu prezenţa la urne în rândul alegătorilor care susţin constant formaţiunea. Este o problemă foarte gravă”, a explicat un consultant politic.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*