Ultimele Știri

Scandalul de la Romatsa: Ne dispar avioanele de pe ecran

romatsa

Sindicaliştii de la ROMATSA, trag un nou semnal de alarmă după ce au anunţat declanşarea grevei generale pe 1 septembrie. Angajații Romatsa fac dezvăluiri care provoacă îngrijoarare referitoare la siguranţa traficului aerian pe deasupra României.

Controlorii de trafic, care de câteva luni poartă un adevărat război cu directorul ROMATSA, spun că, din cauza echipamentelor depăşite, ajung să piardă contactul cu avioanele. Managerul Aurel Stanciu spune că acuzaţiile sunt nefondate şi că le va demonta printr-o situaţie referitoare la siguranţa traficului din ultimii ani.

„Acest sistem, dacă ne dispar avioane de pe ecran, nu se aude bine în frecvenţă, nu putem să îl reparăm, nu sunt specialiştii care l-au creat, italienii de la care îl cumpăraserăm, pentru că n-au vrut să mai dea bani, azi nu mai avem acest contract de mentenanţă. Foarte multe ţinte care au dispărut de pe ecran. Ţintele sunt avioanele. Tu vezi pe ecran o ţintă, să zicem TAROM 234 şi, la un moment dat, dispare, nu mai vezi nimic, nu mai există informaţia respectivă. Pot să îl coordonez dacă vorbesc cu el, dar, practic, în momentul ăla nu îl mai văd”, a explicat Gabriel Tudorache, lider de sindicat, problemele cu care se confruntă angajaţii.

Nu ştii unde este într-un anumit moment. Poţi să-l pierzi de pe ecran. El, la rândul lui, poate să ajungă în situaţia să fie necontrolat şi e ceva groaznic. În vara asta am avut atât de multe disfuncţionalităţi ale sistemului cât n-am avut niciodată”, a afirmat şi Florin Diaconu, un alt lider de sindicat. 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*