Ultimele Știri

Scandal de corupţie FIFA: Nicolas Leoz, plasat în arest la domiciliu

nicolas leoz El presidente de la FIFA, Joseph Blatter, izquierda, apunta al presidente de la Conmebol, Nicolás Leoz, antes del partido por el tercer lugar de la Copa América el sábado, 23 de julio de 2011, entre Venezuela y Perú en La Plata, Argentina. (AP Photo/Fernando Llano)
Fostul președinte al Confederației de fotbal din American de Sud, Nicolas Leoz a fost plasat în arest la domiciliu, astăzi, în cadrul dosarului de corupție care vizează mai mult foști sau actuali oficiali ai FIFA, declanșat de justiția americană.

Paraguayanul în vârstă de 86 ani, fiind hipertensiv, a avut nevoie de tratament şi a fost internat într-un spital din Asuncion, aflat în proprietatea sa. Judecătorul Humberto Otazu l-a vizitat pe Leoz la spital și a stabilit că fostul oficial poate fi externat. În urma acestei decizii, Nicolas Leoz a fost escortat de poliție până la domiciliul său, în așteptarea finalizării procedurilor de extrădare în Statele Unite.

„I-am adus la cunoștință drepturile constituționale și i-am spus că poate beneficia de o extrădare simplificată, ceea ce a refuzat”, a declarat judecătorul, în cursul unei conferințe de presă. Acesta a explicat că Leoz nu a putut fi încarcerat din cauza vârstei sale înainte, iar singura posibilitate era arestul la domiciliu.

Nivcolas Leoz a condus destinele fotbalului sud-american între 1986 și 2013, iar succesorul său, de asemenea a fost arestat în acelaşi dosar de autoritățile elvețiene la Zurich, în timp ce se pregătea să participe la Congresul FIFA în cadrul căruia Joseph Blatter a fost reales președinte.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*