Ultimele Știri

Șase săptămâni de proteste împotriva poluării cu formaldehidă în Sebeș

kronospan protest

Duminică a avut loc al șaselea marș de protest împotriva poluării cu formaldehidă de la fabrica Kronospan. Cetățenii orașului Sebeș cer închiderea fabricii Kronospan și se opun în totalitate proiectului de construire a unei noi fabrici în localitate.

Oamenii s-au adunat în parcul din fața Primăriei Sebeș la ora 14:00 și au mărșăluit pe arterele principale ale orașului până la sediul fabricii Kronospan. La eveniment au participat circa 500 de persoane și au afișat diferite mesaje și pancarte, precum: ”Stop poluării”, ”Uniți, luptăm, mediul apărăm”, ”Ne revoltăm, Uniți depoluăm”, ”Kronospane nu uita, Sebeşul nu te mai vrea!”, ”Albinele au nevoie de flori ca să trăiască, Florile de albine ca să rodească, Oamenii de flori ca să trăiască”.

În același timp, parcarea din fața companiei Kronospan Sebeș, locul în care se termina de obicei marșul de protest împotriva poluării, a fost blocat cu camioane și utilaje.

proteste Sebeș

Reprezentantul ONG-ului Prima Natura, le-a spus protestarilor care este situația din parcarea administrată de Primăria Sebeș, sugerând să fie evitată zona, cu ocazia marșului de astăzi. Manifestanții prezenți în parcul din fașa primăriei s-au împotrivit, solicitând răspicat să se continue traseul, ca și până acum.

Reprezentantul organizatorilor a transmis rugăminți repetate sebeșenilor să nu fie agresivi, să nu provoce și să nu răspundă provocărilor. Manifestanții au pornit în coloană, la orele 14.35, pe traseul aprobat de autorități, marșul s-a încheiat de data aceasta pe trotuarul situat vizavi de parcarea și platforma Kronospan.

2

Cetățenii au scandat „Hoții!”, „Kronospane nu uita, Sebeșul nu te mai vrea”, „Nu corporația, face legislația”, după care, la orele 15.40 au început să se întoarcă înspre oraș.

S-a putut observa astăzi o mobilizare mai mare a jandarmilor, față de dățile trecute, în condițiile în care era anunțată deschiderea porților companiei de către 500 de angajați Kronospan, în așteptarea coloanei de manifestanți.

Legat de blocarea celei mai mari părți din parcarea publică din fața sediului companiei austriece, polițiștii locali din Sebeș au declarat că au identificat numerele autocamioanleor care blochează spațiul public, urmând să se identifice șoferii și să fie dispuse măsurile legale ce se impun. Vom afla dacă este vorba despre dosare penale, cum susținea că ar fi cazul un polițist local sau de contravenții.

proteste Sebeș

proteste Sebeș

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*