Ultimele Știri

Șase parlamentari UNPR au migrat la PSD

dragnea Sursă Foto: Adevărul.ro

Șase parlamentari au migrat de la UNPR la PSD după plecarea lui Gabriel Oprea din fruntea partidului. Preşedintele executiv al PSD, Valeriu Zgonea, a declarat, joi, că se bucură că şase deputaţi de la UNPR s-au alăturat grupului parlamentar PSD şi că parteneriatul dintre cele două formaţiuni politice rămâne în vigoare.

”E o relaţie foarte bună cu parlamentarii UNPR. Nu am nimic ce să reproşez. (…) Am luat act de decizia desfiinţării grupului PPDD, o parte dintre ei s-au transferat la UNPR pe bună dreptate, în urma fuziunii prin absorbţie acceptată de justiţia română. Am văzut săptămâna trecută că o parte dintre ei au decis să vină în PSD, nu pot să spun decât că fiecare om are o decizie personală în această chestiune. (…) Eu am luat act, mă bucur că au venit alături de PSD. Parteneriatul cu UNPR rămâne în continuare parteneriatul pe care îl avem cu UNPR. Nu numai aici, ci şi în judeţe”, a spus Zgonea, al Palatul Parlamentului. 

Cine sunt traseiștii

Deputaţii UNPR Liviu Codîrlă, Tudor Ciuhodaru, Liliana Mincă, Adrian Diaconu, Ştefan Dalca şi Ion Pârgaru au anunţat, miercuri, conducerea Camerei Deputaţilor că se vor afilia grupului PSD.

Anunţul trecerii acestora de la UNPR la PSD a fost făcut, miercuri, în şedinţa Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor, însă afilierea lor la grupul social-democrat se va oficializa abia la începutul săptămânii viitoare, în prima şedinţă de plen.

Potrivit unor surse politice, cei şase deputaţi şi-au pregătit şi adeziunile pentru a se înscrie oficial în PSD.

Liderul interimar al UNPR, Neculai Onţanu, a declarat, luni, că recentele afirmaţii ale preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, privind preluarea unor parlamentari ai Uniunii au „mişcorat” încrederea formaţiunii sale în PSD şi, din acest motiv, UNPR ar putea susţine alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*