Ultimele Știri

Șase elevi români participă la cea mai mare competiție de știință și inginerie

Cea mai mare competiție de știință și inginerie dedicată elevilor, Intel International Science and Engineering Fair, va avea printre participanți și șase elevi din București și Solca, județul Suceava.

Proiectele elevilor români prezenți la Intel ISEF acoperă domenii precum instrumente optice configurabile, energii regenerabile și aplicații pentru smartphone. Daniel Cosovanu, elev la Liceul Tehnologic „Tomșa Vodă“, din Solca, participă și la ediția Intel ISEF din acest an, după ce anul trecut a obținut premiul Patent and Trademark Office Society pentru originalitate, analiză și claritate în știință și tehnologie.

Proiectul lui Daniel Cosovanu are aplicabilitate în construirea microscoapelor, ochelarilor și camerelor de fotografiat de dimensiuni reduse, a telescoapelor și în domeniul opticii din medii de imponderabilitate.

Luca George Florescu de la Colegiul Național „Sfântul Sava“ și Andrei Dan Corbeanu de la Colegiul Național „Tudor Vianu“ din București, ambii în vârstă de 17 ani, propun un studiu teoretic și experimental în domeniul colectării energiei reziduale, generată într-o structură cubică. Proiectul lor, “Harvesting energy cube”, este o demonstrație care evidențiază captarea energiei din mediul înconjurător, conform comunicatului de presă remis „Playtech“.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*