Ultimele Știri

Şase companii din România vor primi ajutoare de stat în valoare de 621 milioane lei. Care sunt companiile selectate

Șase companii care au fost selectate de Ministerul Finanţelor pentru a primi ajutoare de stat în valoare de 621 milioane de lei. Aceste companii sunt Pirelli, Arctic, Clariant Products, Robert Bosch, Safe Med International şi Alu Menziken.

Arctic urmează să primească cel mai mare ajutor de stat, în valoare de 163 milioane de lei, aceasta folosind banii pentru construcţia unei noi fabrici de electrocasnice.

Alte 30 de companii au fost respinse, se arată pe site-ul Ministerului de Finanţe. „Din 36 de proiecte de investiţii au fost selectate şase în valoare totală de 2,28 de miliarde de lei. Ajutorul de stat solicitat se ridică la 621,4 milioane de lei. Urmează ca, în maximum 45 de zile lucrătoare de la publicarea listei, să fie analizate cele şase cereri de acord pentru finanţare şi anunţate rezultatele finale”, spun reprezentanţii Ministerului de Finanţe.

Prin rumare, ajutorul de stat total solicitat a fost de 1,98 miliarde de lei, în condiţiile în care bugetul total al sesiunii este de 638 de milioane de lei.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*