Ultimele Știri

Sare de masă, sare de mare sau sare de Himalaya?

Cu toții ne dorim o viață sănătoasă, energie și vitalitate. Alegerile pe care le facem, ne influențează felul în care arătăm și felul în care ne simțim. Alimentele pe care le consumăm zilnic, pot îmbunătăți sau înrăutăți sănătatea noastră, pe termen lung.

Sarea nu lipsește din alimentația noastră zilnică. Și, în funcție de tipul de sare ales, putem avea beneficii extraordinare, precum: întărirea oaselor, reducerea semnelor de îmbătrânire, îmbunătățirea circulației sanguine, detoxifiere, echilibrarea PH-ului, sănătate vasculară, plămâni sănătoși.

Sare de masă, sare de mare sau sare Himalaya? Aceasta este întrebarea la care vom încerca să răspundem în cele ce urmează.

s560x316_Sare_de_mare

Sarea de masă           

Obținută din mina de sare, sarea de masă este cea mai săracă în minerale. Pentru a obține sarea de masă, trebuie îndeplinite o serie de procese de prelucrare menite să înlăture impuritățile, în urma cărora rămân doar cristalele de sare. Dezavantajul acestora este faptul că se pierd nutrienții. Prin urmare, sarea de masă nu conține alte minerale, cu excepția sodiului. În schimb, poate conține și iod. Sarea, în mod normal conține o anumită cantitate de iod, iar prin adăugare se obține un supradozaj de iod, care ne pune sănătatea în pericol. Iodura de potasiu și iradierea sunt folosite pentru stabilizarea iodului în sare. În plus, aceasta conține chimicale care-i conferă culoarea albă. Așadar, dacă optăm pentru sarea de masă, varianta cea mai bună este sarea nerafinată, atât pentru sănătatea noastră, cât și pentru gustul mâncării. Sarea nerafinată se distinge prin culoare, având tentă ușor rozalie sau gri.

sare1

Sarea de mare

Sarea de mare se obține printr-un proces natural: deshidratarea (evaporarea) apei de mare. În urma acestui proces, rămân (pe lângă sodiu) minerale de care corpul nostru are nevoie pentru o bună funcționare: calciu, magneziu și potasiu. Ca și în cazul sării de masă, pentru sănătate, dar și pentru gustul și aroma deosebite, atunci când este folosită în diverse feluri de mâncare, se recomandă sarea de mare nerafinată, cea cu tentă roz, gri sau neagră, în funcție de concentrația de substanțe specifică fiecărui tip în parte.

4dda47de34cdd

Sarea Himalaya

Mai puțin cunoscută și folosită, sarea de Himalaya este cea mai bogată în minerale și constituie cea mai bună alegerea pentru sănătatea noastră.

Sarea de Himalaya este naturală, fiind alcătuită din cristale de culoare roz ( datorită oxidului de fier), este nerafinată și nu conține iod adăugat. Aceasta provine din minele din munții Himalaya.

Și pentru că vorbeam de minerale, sarea de Himalaya conține cele 84 de minerale și oligoelemente pe care le conține corpul uman. Iată care sunt principalele minerale: sodiu, calciu, magneziu, fier, sulf, carbon, bor, beriliu, siliciu, crom, cupru, zinc, cobalt, germaniu, litiu, fluor, fosfor, clor, scandiu, titaniu, vanadiu, iar lista nu se încheie aici.

Așadar, cea mai potrivită alternativă, alimentul medicament, natural 100%, este sarea de Himalaya, căreia merită să-i acordăm un loc de cinste în bucătăria noastră.

313-580x337

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*


About Crina Anamaria Calotă (20 Articles)
Without dance there is no love. Without love there is no passion. Without passion there are no humans.
Contact: Website