Ultimele Știri

Sărbătoare la Pungești pe 15 martie!

pungesti

Duminică va avea loc un eveniment festiv în comuna vasluiană Pungești, la care vor participa localnicii și activiștii de mediu care au luptat împotriva exploatării gazelor de șist în România.

Compania americană Chevron a părăsit România și a renunțat la exploatarea gazelor de șist în țara noastră. Sătenii au văzut în această plecare, drept o victorie a rezistenței și a demnității țăranului român. 

”Asociatia România Făra Ei şi Asociaţia Mişcarea de Rezistenţă de la Pungeşti vă invita la dezvelirea Monumentului dedicat curajului şi demnităţii tuturor celor care au luptat împotriva abuzurilor politicienilor corupţi, ale companiei Chevron, ale jandarmilor dar şi ale celor care denigrat constant în mass-media lupta dreaptă a locuitorilor comunei Pungeşti.

Compania Chevron a fugit cu coada între picioare fără să motiveze clar renunţarea la exploatare, confirmând însă ceea ce activiştii au spus de mult timp: singura rentabilitate a exploatării poate veni doar din fraudă, speculaţii, distrugere şi joc politic.

Mobilizarea exemplară a sătenilor şi a tuturor activiştilor, forţarea problemei gazelor de şist pe agenda publică de către aceştia, hărţuirea companiei în instanţă au demonstrat ca nu suntem indiferenti, nu suntem pasivi şi suntem pregătiţi să luptăm cu orice gigant industrial care ne ameninţă mediul şi sănătatea.

Aceasta este adevărata victorie a cetăţenilor, pe care o celebrăm.

15 martie este şi Ziua Internaţională împotriva Violenţei Poliţiei, un motiv în plus să cerem anchetarea vinovaţilor pentru abuzurile de la Pungeşti, anularea licenţelor pentru gazele de şist şi interzicerea prin lege a fracturării hidraulice de mare volum pentru explorarea şi exploatarea resurselor neconvenţionale.

După un an şi jumatate de luptă Pungeştiul a rezistat şi a devenit un simbol al rezistenţei!”, se arată în comunicatul activiștilor de mediu. 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*