Ultimele Știri

Șarapova se apără, mass media e vinovată: ‘Sunt decisă să contraatac’

sarapova

Jucătoarea de tenis, Maria Şarapova, depistată pozitiv cu meldonium, a postat un mesaj pe reţelele de socializare, pentru a reacţiona la „lucrurile neadevărate” apărute în presă, subliniind că nu este adevărat că ar fi fost avertizată de cinci ori că această substanţă va fi interzisă.

„Sunt lucruri neadevărate spuse în presă şi sunt decisă să contraatac. Într-un articol s-a spus că am fost avertizată de cinci ori despre interzicerea medicamentului pe care îl luam: nu este adevărat, nu s-a întâmplat aşa ceva”, a scris Şarapova într-un lung mesaj adresat fanilor pe Facebook.

Şarapova a adăugat că informaţiile despre programul antidoping erau accesibile, dar a explicat că pentru a ajunge la ele trebuia să te duci pe un link, să introduci o parolă, să cauţi informaţiile, să le citeşti sau să consulţi pliantele distribuite la turneele de la începutul anului 2016.

„Dar aceste pliante aveau mii de cuvinte, multe tehnice şi scrise cu caractere mici”, a adăugat rusoaica, publicând şi fotografii cu aceste pliante.

„Nu caut scuze pentru că am ignorat interzicerea acestui medicament. V-am spus că am primit un mail la 22 decembrie 2015 cu Principalele schimbări în programul antidoping al tenisului pentru 2016, căruia ar fi trebuit să-i acord mai multă atenţie. Dar celelalte informări? Erau îngropate în newslettere, site-uri sau pliante”, subliniază Şarapova.

Ea a negat şi că ar fi luat acest medicament în fiecare zi, după ce presa a scris că tratamentul normal este cuprins între patru şi şase săptămâni: „În prospect se scrie că tratamentul poate fi repetat de două sau trei ori pe zi. Doar medicul poate urmări şi evalua starea pacientului şi poate decide dacă acesta trebuie să folosească meldonium pentru o perioadă mai mare. Eu asta am făcut. Nu am luat medicamentul în fiecare zi. Am urmat tratamentul prescris de medic şi am luat medicamentul în doze mici”.

„Sunt mândră de felul în care am jucat tenis, am fost cinstită şi mi-am asumat răspunderea. Nu am pretins că sunt accidentată pentru a ascunde faptul că am fost depistată pozitiv. Sper să mi se permită să joc din nou, dar indiferent ce se va întâmpla vreau ca voi, fanii mei, să ştiţi cum s-au petrecut faptele”, a încheiat Şarapova mesajul transmis susţinătorilor ei. 

Maria Şarapova va fi suspendată provizoriu începând de sâmbătă, după ce a fost depistată pozitiv cu meldonium, o substanţă trecută pe lista celor interzise la începutul acestui an.
 
În vârstă de 28 de ani, jucătoarea de tenis Maria Şarapova, fost număr 1 mondial, a anunţat că a fost depistată pozitiv, după un test la Australian Open. Sportiva a precizat că substanţa cu care a fost găsită dopată este meldonium şi este conţinută de un medicament pe care îl folosea de mai mulţi ani, la recomandarea medicilor săi.

Mildronat, medicamentul luat de Maria Şarapova, este folosit în tratarea anginei pectorale şi a infarctului miocardic, dar şi în cazul micşorării capacităţii de muncă şi în cel al unui efort fizic sporit.

De la 1 ianuarie, Agenţia Mondială Antidoping a adăugat susbtanţa activă din mildronat, meldonium, pe lista celor intezise, la clasa S4, modulatori hormonali şi metabolici. Meldoniumul ar fi eficient mai ales la probele de viteză, deoarece creşte vascularizarea muşchiului cardiac şi îmbunătăţeşte performanţele sportive.

Până în acest an, sportivii puteau folosi acest medicament atât în perioada de pregătire, cât şi în competiţii.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*