Săpunurile antibacteriene, interzise pe motiv că pot afecta sănătatea

Comercializarea săpunurilor antibacteriene a fost interzisă pe notiv că pot afecta sănătatea, ducând la dezechilibre hormonale și scăderea imunității, conform Profit.ro. 

Agenția americană a medicamenteleor (Food and Drug Administration – FDA) a interzis comercializarea săpunurilor antibacteriene în SUA, susținând că acestea nu au nici un beneficiu pentru sănătate.

“Consumatorii ar putea fi tentați să creadă să săpunurile antibacteriene sunt mai eficiente în prevenirea răspândirii germenilor, dar nu există dovezi științifice că acestea sunt mai bune decât apa și săpunul obișnuit. De fapt, unele date sugerează că ingredientele antibacteriene ar putea face mai mult rău decât bine pe teremen lung”, a declarat Janet Woodcock, director la centrul de evaluare și cerecetare din cadrul FDA.

Prin urmare, se interzice comercializarea oricărui săpun sau produs antiseptic care conține unul sau mai mulți din cei 19 compuși chimici interziși, printre care triclosan, care intră adesea în compoziția săpunurilor lichide

Producătorii de săpunuri și produse antibacteriene au un termen de un an, în care pot schimba formulele acestora sau le pot retrage de la vânzare.

“Spălatul cu săpun și apă de la robinet rămâne unul dintre cele mai importante elemente prin care consumatorii pot preveni îmbolnăvirea și răspândirea bacteriilor”, atrage atenția FDA.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *