Ultimele Știri

Șapte echipe din Liga 1, depunctate de FRF

frf mafia Viorel Duru, director de licentiere al FRF, participa la o conferinta de presa cu ocazia incheierii procesului de licentiere a cluburilor de Liga I, in Bucuresti, marti, 31 mai 2011. BOGDAN IORDACHE / MEDIAFAX FOTO

FC Petrolul Ploieşti, FC Rapid, CFR Cluj, U Cluj, Oțelul Galați, Ceahlăul Piatra Neamţ, FC Brașov şi Metalul Reşiţa au primit sancţiuni de depunctare din partea Comisiei de Fond a Sistemului Naţional de Licenţiere din cadrul FRF.

Fiindcă nu au îndeplinit criteriile financiare de licențiere, opt cluburi din România au fost depunctate. Astfel, Metalul Reşiţa a primit 9 puncte penalizare, Ceahlăul Piatra Neamţ – 9 puncte, Petrolul Ploieşti – 6 puncte, CFR Cluj – 6 puncte, Rapid – 3 puncte, Oţelul Galaţi – 3 puncte, FC Braşov – 3 puncte, Universitatea Cluj – 3 puncte şi 50.000 de lei.

Cum doar Petrolul nu riscă să retrogradeze din Liga 1, această decizie va fi inutilă în majoritatea cazurilor. Ceahlăul Piatra Neamţ şi Oţelul Galaţi sunt de retrogradate matematic în Liga a 2-a, iar Metalul Reşiţa nu poate evolua în ediţia viitoare a Ligii 1, pentru că, din Seria a II-a a Ligii a 2-a din care face parte, a promovat deja ACS Poli Timişoara.

Toate aceste echipe, dacă vor rămâne în Liga 1, vor porni cu un hanpicap de puncte.

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*