Șapte bărbați din Irak au fost spânzurați pentru apartenența la rețeaua jihadistă Al-Qaida

  • Nicoleta Ungureanu
  • 1 septembrie 2016
  • Externe

Șapte bărbați de origini diferite au fost spânzurați în Irak pentru că au fost găsiți vinovați de apartenența la Al-Qaida, potrivit AFP.

Bărbații se aflau în închisoare de patru ani, alături de alți 60 de condamnați pentru fapte similare, originari din Yemen, Arabia Saudită, Siria, Egipt, Libia și Algeria, sunt în continuare închiși la Nassiriya.

„Șapte teroriști din Egipt, Tunisia, Libia, Sudan, Palestina, Siria și Iordania condamnați la pedeapsa capitală au fost spânzurați în închisoarea din Nassiriya”, a declarat Dakhel Radi, un membru al consiliului provincial Dhi Qar — provincie din sudul Irakului cu reședința la Nassiriya.

La 21 august, Irakul a executat prin spânzurare 36 de bărbați găsiți vinovați de masacrarea a sute de recruți militari, în 2014, de către gruparea jihadistă Stat Islamic (SI) și aliații săi în apropiere de Tikrit, nord de Bagdad, conform Agerpres.

De la începutul anului, Irakul a executat 81 de persoane,  conform unui bilanț întocmit de organizația pentru apărarea drepturilor omului Amnesty International.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *