Ultimele Știri

Samsung S7 va fi cel mai bine vândut smartphone din România

samsung galaxy s7

Samsung, cel mai mare producător de smartphone-uri la nivel global, companie care a lansat şi pe piaţă din România noile vârfuri de gama Galaxy S7 şi Galaxy S7 edge, susţine că noile telefoane vor fi cel mai bine vândute smartphone-uri la nivel local, asta în condiţiile în care numărul precomenzilor a explodat la operatorii de telefonie mobilă, dar şi în marile lanţuri de magazine din România.

“Gama Galaxy S7, care cuprinde modelele Samsung Galaxy S7 şi Samsung Galaxy S7 edge, se va vinde mult mai bine decât fosta generaţie. Estimăm această evoluţie pozitivă a vânzărilor şi pe baza precomenzilor înregistrate la partenerii noştri, această cunoscând o creştere de aproape trei ori a interesului faţă de gama lansată în anul 2015. Valorile sunt mai mult decât îmbucurătoare şi ne arată că noile smartphone-uri au primit un feedback bun din partea consumatorilor. Că ordin de mărime, precomenzile s-au ridicat la câteva mii de unităţi”, a declarat Cristian Cojocaru (foto mai jos), şeful diviziei telecom în cadrul Samsung Electronics România.

Deşi nu a dorit să ofere estimări în ceea ce priveşte vânzările noii game de telefoane, Cristian Cojocaru susţine că se aşteaptă că noile smartphone-uri lansate pe parcursul acestui an, dar în special a gamei S7, ar urmă să aducă o creştere de cel puţin 10% în vânzări, atât la nivel valoric, cât şi din punct de vedere al volumelor comercializate.

În ceea ce priveşte piaţă smartphone-urilor la nivel local, reprezentanţii Samsung susţin că vânzările au înregistrat evoluţii importante în ultimii ani, anul 2015 aducând o creştere peste estimările iniţiale de 20%, iar pentru 2016 tendinţa ar urmă să se păstreze.

“Piaţă de smartphone-uri a înregistrat un avans de aproximativ 27%, până la circa 3,5 milioane de unităţi în cursul anului trecut, iar în 2016 va depăşi pragul de 4 milioane de unităţi, cu o creştere susţinută din partea segmentului premium, care va depăşi pentru prima dată ponderea de 30% din totalul vânzării de telefoane inteligente la nivel local”, a precizat Cristian Cojocaru, care a subliniat că în această categorie sunt incluse smartphone-urile cu un preţ de pornire de 600 de euro, valoare fără conectare (la liber – n.red.).

Cristian Cojocaru a mai punctat că din punctul de vedere al volumului, dacă anul trecut smartphone-urile au depăşit 60% din punct de vedere cantitativ, anul acesta proporţia acestora să ajungă la 70, chiar 80%.

În opinia managerului Samsung, românii sunt pasionaţi de tehnologie şi caută mereu cele mai noi funcţii care să îi ajute în rezolvarea sarcinilor zilnice, să socializeze sau să vizioneze conţinut.

“Rată de înlocuire a telefoanelor ajunge la aproximativ un an pentru modelele premium şi la peste 2 ani pentru modelele cu preţ mediu sau entry”, a mai spus Cojocaru.

Samsung a prezentat în cadrul Mobile World Congress 2016, desfăşurat în Barcelona în a două parte a lunii februarie, noile vârfuri de gama ale companiei – Galaxy S7 şi Galaxy S7 edge fiind cele mai aşteptate smartphone-uri ale companiei în acest an pe piaţă.

Cu o diagonală de 5,1 inch (Galaxy S7) şi de 5,5 inch (S7 edge), şi performanţe de ultima generaţie, cele două smartphone-uri ale sud-coreenilor se vor bate în acest an cu vârfuri de gama ale concurenţilor de la Apple, dar şi cu noile modele G5 (LG), HTC One X9, precum şi alte modele de vârf ale producătorilor de pe piaţă, în special ale producătorilor chinezi, care continuă să capete o tot mai mare cota de piaţă la nivel global.

Samsung Galaxy S7 (32GB) are un preţ de vânzare de 3.299 de lei, în timp ce fratele mai mare, Galaxy S7 edge, se comercializează la un preţ de 3.699 de lei.

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*