Samsung Galaxy Note 7 va avea dotări tehnice superioare față de varianta prezentată oficial

samsung galaxy note 7

Deși varianta prezentată inițial oferă doar 4 GB de memorie RAM și 64 GB spațiu de stocare, se pare că Samsung va comercializa, în anumite piețe, și o versiune care dispune de 6 GB memorie RAM și 128 GB spațiu intern de stocare.

Strict din punctul de vedere al dotărilor tehnice, Galaxy Note 7 a reprezentat o dezamăgire pentru o parte însemnată a utilizatorilor. Dacă este să ne referim strict la memoria RAM, cea răspunzătoare în parte de capacitățile de multi-tasking ale unui dispozitiv, 4 GB pentru vârf de gamă, cum are Note 7, constituie o surpriză neplăcută.

Ștacheta în ceea ce privește memoria RAM a vârfurilor de gamă de anul acesta a fost ridicată la 6 GB, cantitate care, deși nu este neapărat necesară din punct de vedere tehnic, este preferată de producători din considerente de marketing.

La ora actuală, 4 GB de memorie RAM sunt suficienți pentru o rulare optimă a Android-ului. Și cum prețul de achiziție a acesteia nu are un impact important asupra prețului final al dispozitivului, există smartphone-uri din gama de mijloc, precum cele comercializate chiar de către cei de la Allview, care oferă 4 GB memorie RAM pe telefoane care costă aproximativ 350 de euro.

Informațiile oficiale prezentate de Samsung în momentul lansării lui Galaxy Note 7 menționează că telefonul dispune de 4 GB memorie RAM și 64 GB memorie de stocare. Acum, în China a apărut neoficial o versiune a aceluiași smartphone care dispune de 6 GB memorie RAM și 128 GB memorie internă de stocare.

Se pare că Samsung va comercializa versiunea cu 6 GB memorie RAM în piețele în care utilizatorii pun un accent mai mare pe dotările tehnice. China este o astfel de piață, unde concurența creată de numeroșii producători locali a dus la scăderea prețurilor și, totodată, ridicarea ștachetei în ceea ce privește dotările tehnice. Nu este clar, la ora actuală, în ce piețe, în afară de China, va mai fi comercializată această versiune.

Cert este că Samsung a realizat că nu are sens să oferi dotări care nu sunt neapărat necesare, ci să te concentrezi pe experiența oferită de dispozitivul comercializat. Este o politică pe care Apple o aplică cu strictețe de la bun început. Pe de altă parte, Apple își permită să folosească mai puțină memorie RAM pentru că poate optimiza după bunul plac sistemul de operare, ceea ce nu se poate spune despre producătorii de telefoane cu Android.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *