Samsung a suferit pierderi de 14 miliarde de dolari din cauza problemelor la smartphone-urile Galaxy Note 7. Cifra ar putea ajunge la peste 200 de miliarde – FOTO

Acțiunile Samsung Electronics au înregistrat luni cel mai semnificativ declin din ultimele aproape două luni, din cauza problemelor la smartphone-urilenou lansate. Clienții au fost sfătuiți să-și închidă și să înapoieze noile smartphone-uri Galaxy Note 7, după ce bateriile au luat foc, atât în timpul încărcării, cât și a folosirii obișnuite, transmit Financial Times și Reuters.

Aceste evenimente i-au costat pe cei de la Samsung Electronics 14 miliarde de dolari din capitalizarea bursieră, după ce acțiunile au scăzut luni dimineață cu 7,2%, la Bursa de la Seul.

„Unii au spus inițial că Galaxy Note 7 ar putea fi cel mai bun smartphone, dar acum este posibil ca telefonul să fie cunoscut ca fiind cel mai slab din istorie”, a declarat analistul Lee Seung-woo, de la IBK Securities, care se așteaptă la scăderea vânzărilor grupului sud-coreean în ultimele luni ale acestui an.

Imaginea brandului Samsung va fi puternic afectata, pierderile totale fiind evaluate de analiști la 211 miliarde de dolari. Samsung a anunțat că va înlocui aproximativ 2,5 milioane de modele Galaxy Note 7.

galaxy-note-7

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *