Ultimele Știri

Samir Kuntar şi alţi 8 membri ai mişcării Hezbollah au murit într-un raid aerian israelian efectuat în Siria

Samir Kuntar, un lider al mişcării şiite Hezbollah şi fost membru al Frontului pentru Eliberarea Palestinei, precum şi alte opt persoane au murit într-un raid aerian atribuit Israelului efectuat în cursul nopţii la periferia oraşului sirian Damasc, relatează site-ul Ynetnews.com.

Samir Kuntar

Potrivit postului Al-Manar, aparţinând mişcării şiite libaneze Hezbollah, două avioane de vânătoare israeliene au pătruns în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică în spaţiul aerian sirian şi au lansat patru rachete spre o clădire de şase etaje din zona Jaramana, o suburbie situată la sud-est de Damasc.

Clădirea s-a prăbuşit în urma atacului, provocând moartea a nouă persoane care se aflau în interior.

Mişcarea şiită libaneză Hezbollah a anunţat, duminică dimineaţă, că printre victime se numără Samir Kuntar, un druz în vârstă de 52 de ani, fost militant al Frontului pentru Eliberarea Palestinei implicat, în anul 1979, într-un atac terorist soldat cu şapte morţi în Israel. Islamistul era acum unul dintre liderii organizaţiei şiite Hezbollah. Kuntar a fost deţinut în Israel aproape 30 de ani, fiind eliberat în anul 2008, într-un schimb de prizonieri cu mişcarea Hezbollah, în schimbul cadavrelor a doi militari israelieni, Eldad Regev şi Ehud Goldwasser.

„Sâmbătă seară, avioane sioniste au atacat un bloc de locuiinţe din Jaramana, la periferia Damascului. Fratele nostru, mujahedinul Samir Kuntar, a fost martirizat, împreună cu numeroşi cetăţeni sirieni”, a comunicat organizaţia islamistă Hezbollah.

Potrivit presei arabe, alte opt persoane au murit în bombardament, inclusiv Farhan Shaalan, un comandant Hezbollah.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*