Ultimele Știri

Salvarea lui Șova de cătușe va trezi din nou ”Strada”

Dan Sova

Imunitatea senatorului Dan Șova ar putea reprezenta un nou pericol pentru clasa politică din România. Procurorii anticorupție au cerut din nou reținerea și arestarea fostului lider PSD, deoarece ar fi primit o mită de 100.000 de euro.

Cum este de așteptat liderul PSD, Liviu Dragnea, va cere senatorilor să voteze în favoarea cererii procurorilor DNA, mai ales că Dan Șova face parte din anturajul fostului premier al României, Victor Ponta. Senatorii social-democrați nu sunt chiar cei mai ascultători în privința ordinelor pe linie de partid așa că ne putem aștepta la o susținere pro-Șova. 

Dan Șova s-ar putea baza pe susținerea UNPR și ALDE

Nu putem uita cum îl miruia senatoarea Ruxandra Jipa pe Dan Șova, înaintea votului pentru reținere și arestare în Dosarul Turceni-Rovinari. Șeful senatului Călin Popescu Tăriceanu este un alt personaj anti-justiție care l-ar putea ajuta pe Dan Șova, mai ales că acum nu mai are o alianță cu PSD.

Șova are sprijin serios și în cadrul Partidului Social Democrat. Ecaterina Andronescu a anunțat în lacrimi prin Parlament că va vota împotriva oricărei cerei a DNA.

12277183_10153227988662592_470014542_n

Petiție Declic.ro

 „Sunt foarte atentă la abordări, cred că cine făptuieşte împotriva legii trebuie să plătească, dar, în acelaşi timp, numai faptul că eşti în viaţa publică şi că eşti acolo pentru că ai încercat cu expertiza profesională să aduci un plus, atunci nu ar trebui să treci prin asemenea situaţii”, a declarat Ecaterina Andronescu pentru Digi24. Un alt senator PSD susținător al penalilor este Șerban Nicolae, care va vota în mod cert împotriva cererii DNA.

În cazul în care Dan Șova va avea câțtig de cauză vom avea o nouă trezire a străzii, care oricum nu a înghițit prea bine noul guvern așa zis tehnocrat al președintelui Iohannis. Deja pe internet circulă petiții și mesaje care îndeamnă oamenii să iasă în stradă în cazul în care Dan Șova scapă de cătușe. 

Românii îi încurajează în același timp pe senatori să voteze în favoarea reținerii și arestării senatorului Dan Șova, altfel vor avea parte de un nou duș rece. 

Surse din rândul social-democraților spun că se va vota în favoarea cererii DNA. „Ar însemna să fim complet idioţi să respingem cererile DNA, mai ales acum când abia s-au liniştit apele. Toată conducerea PSD este conştientă că un vot negativ ne-ar aduce mari probleme de imagine. Nici nu vreau să mă gândesc. Însă niciodată nu se poate impune o decizie în totalitate. Dragnea a spus să votăm pentru şi la învestirea Guvernului Cioloş, dar mulţi au votat împotrivă“, au spus surse din PSD pentru „Adevărul“.

protest sova

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*