Ultimele Știri

Săli de vot doar pentru anumiți cetățeni. Persoanele cu dizabilităţi se plâng că secţiile de votare nu sunt accesibilizate

Persoanele cu dizabilități sunt nemulțumite de faptul că sunt obligate să nu meargă la vot din cauza neputinței și a lipsei de măsuri care ar fi putut fi luate de către organizatori, pentru a permite tuturor oamenilor cu probleme să aibă acces la secția și cabina de vot.

Un reprezentant ONPHR, el însuşi fiind persoană cu dizabilităţi, care se deplasează cu ajutorul unui scaun rulant, a declarat: „Noi, persoanele cu dizabilităţi, am merge cu drag la vot dacă secţiile de votare ar fi accesibilizate. Dar la intrarea în secţiile de votare sunt trepte, iar cabinele de vot sunt făcute pentru cei care votează în picioare. Noi ne-am deplasa cu drag dacă am putea. Dar dacă reuşeşti să urci treptele de la intrare, trebuie să intri în cabină, unde scaunul nu încape cum trebuie, iar tăblia pe care ar trebui să votăm este sus”.

Matei Ghigiu a amintit, totodată, că persoanele cu dizabilităţi au organizat un marş tocmai pentru a atrage atenţia autorităţilor asupra faptului că spaţiile publice nu sunt accesibile tuturor, precizând însă că acţiunea nu a avut niciun rezultat până acum.

Reprezentantul ONPHR a precizat că discriminarea cea mai profundă este tocmai cea făcută de către stat, iar această incapacitate de a accesibiliza spaţii fireşti a dus la segregare. Astfel, persoanele cu dizabilităţi din România nu au acces la educaţie, ceea ce face ca cele mai multe dintre ele să aibă un nivel redus de cultură şi şanse aproape inexistente pe piaţa muncii, potrivit Realitatea.net.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*