Ultimele Știri

Saleh Abdeslam, trai fără griji în închisoare: cum îşi ocupă ziua ”creierul” atentatelor din Paris, capturat în Belgia

Salah Abdeslam

O anchetă a cotidianului francez Journal du Dimanche dezvăluie care este viaţa suspectului în atentatele de la 13 Noiembrie din Paris în închisoare, arată lesoir.be.

Au trecut mai mult de două luni de când Salah-Abdeslam, suspectul cheie al atentatului de la Paris în care au murit 130 de persoane a fost transferat în penitenciarul de la Fleury-Mérogis, din suburbiile Parisului. Jurnaliştii de la Journal du Dimanche au putut însoţi un parlamentar într-un tur al acestui peniternciar.

În timpul acestui tur al instituţiei în care este încarcerat Abdeslam, cotidianul a colectat mai multe informaţii cu privire la comportamentul său.

Dintr-un deţinut aproape model la momentul sosirii, Salah Abdeslam a devenit puţin mai dificil în ultimele săptămâni.

La sosire, era politicos, acum, de abia vorbeşte, a mărturisit Mario Guzzo, gardianul celulelor centrale.

A fost consemnat şi un prim incident, când administraţia şi-a dat seama că Abdeslam ar putea tranzacţiona noaptea cu alţi deţinuţi. Vecinii săi au fost transferaţi imediat, relatează JDD. De altfel, acesta s-a opus şi unei percheziţii corporale, iar tonul discuţiei dintre el şi supervizorul său a fost unul destul de ridicat.

Abdeslam este filmat 24 de ore din 24 în celula sa, scopul fiind a-l împiedica pe acesta din a se sinucide. Prizonierul deja s-a plâns din cauza acestei supravegheri speciale.

În închisoare, Abdeslam îşi petrece zilele rugându-se sau citind Coranul. Acesta şi găteşte, de asemenea. Dar, mai presus de orice, suspectul îşi petrece dimineţile în faţa televizorului. S-a uitat puţin chiar şi la meciurile de la Euro. Cu toate acestea, preferatele lui sunt emisiunile tip reality, se uită la emisiuni de ore întregi. Dimineaţa, se trezeşte în jurul orei 11, a povestit un supraveghetor.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*