Ultimele Știri

Salarii mărite pentru profesori de la 1 Decembrie

cimpeanu

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a anunțat la finalul rundei de negocieri cu Sindicatele din învățământ că salariile dascălilor ar putea fi mărite de la 1 decembrie cu 10% sau chiar mai mult dacă sunt identificate fonduri disponibile în acest sens.

„Guvernul a propus creșteri de salarii de 10% începând cu 1 decembrie 2015. Este vorba ca tot ceea ce a fost asumat prin acel acord din domeniul educației pentru anul 2016 să fie acordat din decembrie. Am afirmat în numele Guvernului că peste acest 10% tot ceea ce se va regăsi ca fiind disponibil va putea fi adăugat pentru creșteri de salarii în educație”, a afirmat Sorin Câmpeanu.

Ministrul Cîmpeanu a afirmat că Sindicatele solicită o creștere de 20% a salariilor, ceea ce ar însemna o creștere cu 32 la sută pentru anul 2015, lucru destul de greu de realizat.

„Creșterea salariilor cu 20% ar însemna, luând în considerare și creșterile de 5% din martie și de 5% din septembrie 2015, o creștere a salariilor de 32%. Guvernul își va ține promisiunea de a adăuga peste ceea ce deja a promis ceea ce va identifica drept disponibil”, a spus ministrul Educației.

Comentarii prin Facebook

1 Comentariu on Salarii mărite pentru profesori de la 1 Decembrie

  1. 20% + 5% + 5% = 30% , dar…32%??????????

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*