Ultimele Știri

Salarii mai mari pentru medici, promise pe Facebook: ‘Se vor mulţumi fie să profeseze în România, fie să plece în Occident’

medici

În timp ce medicii ameninţă că vor intra în grevă, nemulţumiţi de salariile prea mici, autorităţile promit soluţii. Declarativ, salvarea va veni şi de la minister şi de la Parlament. Nicolae Bănicioiu promite că va discuta cu premierul şi cu ministerul de Finanţe pentru a găsi bani în plus, iar preşedintele comisiei de Sănătate de la Camera Deputaţilor susţine că a găsit formula prin care lefurile cadrelor medicale se vor tripla în următorii trei ani.

Lupta halatelor albe pentru salarii mai mari se duce pe Facebook, unde mai mulţi medici din toată ţara ameninţă cu greva. Răspunsul de la minister a venit pe aceeaşi reţea de socializare. Nicolae Bănicioiu promite că va reuşi ce nu a mai reuşit niciun ministru până acum: va găsi bani în plus.

În aceeaşi postare, Nicolae Bănicioiu a enumerat alte câteva măsuri luate în mandatul său, măsuri pe care le califică drept succese. Internauţii l-au taxat însă imediat. Îi reproşează ministrului că nu se găseşte interferonul necesar bolnavilor de hepatita C, bâlbâielile din jurul introducerii cardului de sănătate, dar şi faptul că se laudă cu o majorare de 75 de lei a salariilor din sănătate.

Tot salariile medicilor sunt subiectul unui proiect de lege depus de preşedintele comisiei de Sănătate din Camera Deputaţilor.

Concret, parlamentarul spune că salariile medicilor pot fi triplate în următorii trei ani. Banii ar urma să vină de la buget, după ce s-ar crea un fond special pentru onorariul medicilor, diferit de fondul destinat serviciilor medicale.

Unul dintre foştii miniștri ai Sănătăţii crede că medicii au de ales, în acest moment între a se resemna sau a pleca în Occident.

Medicii se vor mulţumi fie să profeseze în România, fie să plece în Occident, pe salarii de 10 ori mai mari”, spune Micea Cinteză, membru al Colegiului Medicilor.

În România profesează în prezent 13.500 de medici, cu 7.000 mai puţini decât în 2010, când Guvernul Boc a decis reducerea salariilor din domeniu cu 25%.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*