Ultimele Știri

SALARII: Dascălii au fost duși cu vorba de reprezentanții Guvernului

profesori

Reprezentanții sindicatelor din Învățământ au avut o nouă rundă de negocieri, marți, la Palatul Victoria cu premierul Victor Ponta.

Dascălii i-au cerut premierului ca de la 1 noiembrie, salariații din învățământ să primească o majorare salarială de 15%, și încă una, de 20% din decembrie. Din păcate pentru profesori premierul i-a anunțat că nu poate să le ofere decât un 10% și asta de la 1 ianuarie 2016.

Au fost prezenți la negocieri și ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici şi ministrul Muncii, Rovana Plumb.

Discuțiile au devenit sterile și nu s-a putut ajunge la o înțelegere între reprezentanții sindicatelor și cei ai Guvernului. Datorită intrării în impas a negocierilor a fost propusă o nouă rundă de tratative săptămâna viitoare.

În baza unui acord semnat anul trecut, între Guvern și sindicate, în 2015 profesorii au avut parte de două majorări salariale. Una de 5% în martie, și a doua, de tot atât, de la 1 septembrie.

Nu este suficient”, spun liderii de sindicat. „E normal să primim și noi cât vor primi angajații din sistemul sanitar. Premierul a declarat în nenumărate rânduri că Educația și Sănătatea sunt prioritare, atunci să fie tratate egal”, au explicat aceștia.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*