Salah Abdeslam vrea să se întoarcă în Franţa cât mai repede, spune avocatul său

  • Adelina Mitrache
  • 24 martie 2016
  • Externe
Salah Abdeslam

Principalul suspect pentru atentatele de la Paris, Salah Abdeslam, audiat joi în instanţă, vrea să se întoarcă în Franţa cât mai repede posibil, a declarat avocatul său, relatează Reuters.

Teroristul Salah Abdeslam a fost capturat săptămâna trecută la Bruxelles, iar unii experţi cred că acest lucru i-a împins pe membrii celulei islamiste din care făcea parte să comită atentatele de marţi, de pe aeroport şi de la metrou.

Abdeslam le-a spus rudelor şi prietenilor săi, care l-au susţinut cât timp s-a ascuns de autorităţi, că i s-a stricat centura cu explozibil şi că din această cauză nu s-a aruncat în aer în timpul masacrului de la Paris, din luna noiembrie.

Abdeslam ar fi admis, de altfel, în faţa anchetatorilor belgieni că le-a explicat apropiaţilor că a supravieţuit pentru că i s-a stricat bomba, dar susţine că aceasta a fost o minciună. Islamistul afirmă că, de fapt, s-a răzgândit în ultimul moment şi nu a mai vrut să se arunce în aer.

“Este nevoie de prudenţă deocamdată, faţă de aceste prime declaraţii”, a avertizat o sursă apropiată anchetei, citată de L’Express.

În ceea ce priveşte cele 130 de victime ale atacurilor de la Paris, teroristul nu şi-a exprimat niciun regret şi, potrivit cotidianului, nu pare să îşi dea seama de gravitatea faptelor de care este acuzat.

Preşedintele francez Francois Hollande a cerut extrădarea teroristului în Franţa, pentru a fi judecat.

Deşi serviciile de securitate se temeau că acesta ar putea să fie ajutat să scape de capturare de către jihadiştii Statului Islamic, care aveau resursele necesare pentru a-l transporta în Siria, Turcia sau Maroc, s-a dovedit că a evadat de sub ochii autorităţilor datorită sprijinului rudelor, prietenilor şi a unor infractori mărunţi.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *