Ultimele Știri

Salah Abdeslam a fost capturat viu în Bruxelles

operatiune antiterorista belgia

Cel mai căutat terorist european, Salah Abdeslam, care a luat parte la atentatele din Paris, a fost rănit vineri într-un schimb de focuri cu forţele de intervenţie din Bruxelles şi capturat viu, transmite Reuters.

Un oficial din poliţie a confirmat că există o operaţiune antiteroristă în desfăşurare, însă a refuzat să dea mai multe detalii. 

salahabdeslam

În acelaşi timp, preşedintele francez Francois Hollande a susţinut că nu are încă o confirmare cu privire la capturarea vie a lui Salah Abdeslam la Bruxelles.

Presa franceză a relatat vineri că urme din ADN-ul lui Salah Abdeslam au fost descoperite în apartamentul percheziţionat din suburbia Forest, ceea ce indică prezenţa lui în Bruxelles, la patru luni după ce a fost dat în urmărire generală în Europa. El a participat la atacul armat de la sala de concerte Bataclan, în care au fost ucişi 89 de fani ai trupei Eagles of Death Metal.

Un post belgian de televiziune a relatat vineri că este foarte probabil ca teroristul Salah Abdeslam să fi părăsit apartamentul percheziţionat în raidul antiterorist de la Bruxelles, înainte ca autorităţile să confirme dacă operaţiunile l-au vizat pe cel mai căutat terorist din Europa.

”Potrivit informaţiilor noastre, este mai mult decât posibil ca Salah Abdeslam să fie unul dintre cei doi terorişti care au părăsit apartamentul în timpul schimbului de focuri”, a precizat postul de televiziune RTBF.

O operaţiune masivă antiteroristă a poliţiei belgiene, în colaborare cu forţele franceze, a avut loc marţi la Bruxelles, după ce mai multe focuri de armă au fost trase spre forţele de intervenţie. Între timp, Bruxelles-ul a fost acaparat de soldaţi belgieni, care au amintit de oraşul asediat la o săptămână după atentatele din capitala franceză.

De asemenea, în raidurile antiteroriste, care au avut loc marţi la Bruxelles şi l-au vizat pe Salah Abdeslam, a fost ucis un imigrant ilegal algerian, identificat ca fiind unul dintre suspecţii căutaţi pentru planificarea atentatului de la Paris din noiembrie, soldat cu 130 de morţi.

Suspectul care a deschis focul asupra forţelor de intervenţie franceze şi belgiene a fost identificat de către anchetatori ca fiind Mohammed Belkaid, cunoscut şi ca Samir Bouzid. Acesta era un complice al teroristului fugar Salah Abdeslam.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*