Safta (Elias): Ministrul Agriculturii a părăsit spitalul, în timp ce omologul său va fi operat la Frankfurt

  • Nicoleta Ungureanu
  • 25 august 2016
  • Social

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a părăsit spitalul. În urma accidentului rutier în care a fost implicat, acesta a suferit o contuzie de piramidă nazală septală superioară, care nu pune niciun fel de problemă.

Pe de altă parte însă, oficialul kuweitian, Ali Saleh Al Omair, ar fi trebuit operat întrucât prezenta fractură de piramidă nazală cu deplasare, însă acesta a decis să plece la Frankfurt unde avea asistența medicală asigurată.

„Am fost anunțați din timp că vor fi aduși aici cei doi miniștri. Au ajuns cu o stare de conștiență prezentă, cooperanți și cu următorul bilanț lezionar: ministrul kuweitian — fractură de piramidă nazală cu deplasare, un hematom pe gamba stângă fără semne radiologice de fractură, un hematom mic orbital pe partea stângă, deoarece, fiind purtător de ochelari, în momentul impactului ochelarul s-a sparg și a presat pe orbita stângă. S-a efectuat un examen clinic complex și imagistic pentru că orice accident rutier presupune evaluarea tuturor părților corpului. S-a practicat toaletă fose nazale bilateral, s-a suturat plaga la ministrul kuweitian. În urma tuturor evaluărilor, s-a decis plecarea acasă a domnului ministru Achim Irimescu, va reveni ulterior pentru un mic control ORL. Domnul ministru din Kuweit, care necesita redresarea piramidei nazale, nu numai sutura plăgii, a refuzat sprijinul nostru dorind să plece la Frankfurt unde au asistența medicală asigurată. Pe înțelesul oamenilor trebuia redresat. Este o procedură chirurgicală. Pentru mine și colegii mei este ceva obișnuit în cazul traumatismului cranio-facial. Nu a fost traumatism cerebral. S-a făcut toată evaluarea clinică și paraclinică și imagistică, bineînțeles că și analizele de sânge”, a explicat directorul medical de la Elias, Dana Safta.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *