Ultimele Știri

Sabrerul Tiberiu Dolniceanu a cucerit medalia de bronz la Campionatul Mondial

Tiberiu Dolniceanu

Tiberiu Dolniceanu a reușit a treia oară consecutiv să se instaleze pe podiumul mondial la sabie, după ce a ajuns în semifinalele competiției de la Moscova.

Sabrerul Tiberiu Dolniceanu și-a păstrat medalia de bronz la Campionatul Mondial de scrimă desfășurat la Moscova, deși a pierdut în semifinale în fața americanului Daryl Homer, scor 15-14.

Dolniceanu și-a egalat performanța din 2013 și din 2014 după ce a acces în penultimul act al probei de sabie. În meciul care stabilea finalistul, Tibi a condus permanent duelul, însă adversarul american a revenit şi a egalat de fiecare dată. Finalul de meci a fost dramatic pentru român, fiindcă a alunecat și a avut nevoie de îngrijiri medicale la glezna dreaptă. Chiar dacă a revenit în joc, Dolniceanu a fost „înţepat” în tușa decisivă, ceea ce a fost suficient pentru Homer să se califice în finală cu scorul de 15-14. 

În parcursul spre semifinale, Tiberiu Dolniceanu a trecut de ibericul Pablo Moreno cu 15-13, de japonezul Kenta Tokunan cu 15-9, de rusul Veniamin Reshetnikov cu 15-9 și de sud-coreanul Eun Oh cu 15-14.

Dolniceanu a obținut medalia de bronz la Campionatul Mondial din Budapesta, 2013, și la cel din Kazahstan, din 2014. 

În programul zilei de mâine, vor debuta pe tabloul individual de la spadă, Ana Maria Brânză, Simona Gherman și Simona Pop, care au șanse mari pentru a cuceri măcar o medalie.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*