Ultimele Știri

Saakașvili despre Revoluția de la Chișinău: ”În Moldova are loc o mișcare anti-oligarhică”

basarabia

Oligarhii moldoveni controlează organele de aplicare a legii, cea mai mare parte a Parlamentului și aproape integral pe primul-ministru, afirmă guvernatorul regiunii Odessa, Mikheil Saakașvili.

În cursul zilei de 6 septembrie circa 100.000 de basarabeni au ieșit în stradă pentru a pune capăt jafului și corupției la cel mai înalt nivel. Republica Moldova este condusă de o clasă politică oligarhică asemănoatare grupărilor mafiote. Politicienii de la Chișinău sunt responsabili de jefuirea Băncii de Economii a Moldovei.

saakashvili-e1423303538787Ei au furat nici mai mult nici mai puțin de un miliard de euro, această acțiune fiind doar una din miile de jafuri care au loc în micuțul stat de la est de Prut. Sute de oameni au rămas peste noapte în stradă și spun că nu vor pleca până nu li se vor asculta doleanțele. Luni s-au strâns din nou în stradă mii de oameni care cer alungarea clasei politice mafiote.

Cele mai multe voci din stradă spun despre Vladimir Plahotniuc că ar fi capul MAFIEI de la Chișinău. Oligarhul deține majoritatea trusturilor de presă și îi are în mână pe majoritatea liderilor politici.

”În Moldova, există forțe pro-ruse, însă, în general, oamenii ies în stradă deoarece sunt obosiți de corupție și clanuri oligarhice care conduc țara”, a spus Saakașvili.

„Există înțelegeri permanente între toate forțele politice din jurul intereselor clanurilor. Guvernele se schimbă, premierii se schimbă, iar interesele oligarhilor devin din ce în ce mai puternice. Oamenii ies în stradă împotriva oligarhilor, nu în favoarea Rusiei. Cred că, în mare parte, populația Republicii Moldova este pro-europeană, precum și majoritatea absolută a tinerilor”, a declarat guvernatorul regiunii Odessa.

În Republica Moldova este „o mișcare anti-oligarhică care răspunde aspirațiilor Ucrainei”. „Se știe că oligarhii din Moldova în ultimii ani au început să controleze totul. Ei controlează toate organele de aplicare a legii, cea mai mare parte a Parlamentului și aproape integral pe premier. Când fostul prim-ministru a încercat să facă ceva împotriva oligarhilor, i s-a pus imediat pe masă un dosar cu materiale compromițătoare. Acesta este un stil tipic oligarhic”, a conchis Saakașvili.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*