Ultimele Știri

‘Să mutăm războiul chiar în căminele și orașele lor!’ Liderul Al Qaida, cere musulmanilor să comită atacuri pe cont propriu în SUA și Occident

Liderul Al Qaida cere tinerilor musulmani să comită atacuri pe cont propriu în SUA și Occident

Ayman al-Zawahri

Egipteanul Ayman al-Zawahri, , liderul Al Qaida, le-a cerut tinerilor musulmani aflaţi pe teritoriilor din SUA şi din Occident să comită atacuri pe cont propriu şi a pledat pentru o mai mare unitate între militanţi, conform Reuters.

„Fac apel la toți musulmanii care pot lovi țările care fac parte din coaliția cruciaților să nu ezite. Trebuie să ne concentrăm acum să mutăm războiul chiar în căminele și orașele din Occidentul cruciat și în mod special în America”, a mai cerut liderul Al Qaida, într-o înregistrare audio postată duminică online, referindu-se la națiunile care iau parte la coaliția internațională din Irak și Siria al cărei scop este să atace pozițiile grupării teroriste Statul Islamic (SI).

Al-Zawahri a sugerat ca tinerii musulmani din Occident să urmeze exemplul fraților Țarnaev și Kouachi, care au comis atentatele de la maratonul din Boston și respectiv atacurile de la revista Charlie Hebdo din Paris.

Al-Zawahiri, de profesie medic, și-a reiterat poziția cu privire la Statul Islamic, repetând ceea ce a spus într-o înregistrare audio postată miercuri – și anume că, din punctul său de vedere, pretențiile grupării teroriste potrivit căreia ar fi un califat sunt nelegitime, dar că se va alătura jihadiștilor din SI în lupta împotriva forțelor seculare și occidentale din Irak și Siria.

Liderul Al Qaida a făcut totodată apel la unitate între facțiunile islamiste militante din Siria și Irak, unde o coaliție aflată sub comandă occidentală bombardează poziții ale Statului Islamic, dar a admis că este dificil să se obțină o astfel de unitate. Al-Zawahri a cerut formarea unui tribunal independent care aplică legea islamică (Sharia) pentru a soluționa disputele care apar.

Comentarii prin Facebook

1 Comentariu on ‘Să mutăm războiul chiar în căminele și orașele lor!’ Liderul Al Qaida, cere musulmanilor să comită atacuri pe cont propriu în SUA și Occident

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*