Să expulzăm imigranții, gata cu ”je suis”! Proteste în cartierul musulman din Bruxelles

  • Adrian Marinescu
  • 28 martie 2016
  • Externe
belgia

Gruparea ‘Generația Identitară’, aripa tânără a partidului Blocul Identitar, creată în Franța, dar care are ramificații și în alte țări europene, a convocat pentru sâmbătă o manifestație cu tema ”Să expulzăm islamiștii”, protestul urmând să se desfășoare în cartierul bruxellez Molenbeek, de unde provin și unii dintre autorii atentatelor de la Paris și Bruxelles, relatează luni publicația El Pais și agenția EFE, citat de Agerpres.

”Afară cu islamiștii din Europa”, astfel sună comunicatul postat pe Facebook prin care se convoacă marșul ce va avea loc în Piața Primăriei din Molenbeek, cartier descris în textul difuzat drept un ”simbol al războiului care nu se desfășoară la Mosul sau Palmira, ci între zidurile noastre”.

Respectiva mișcare mai afirmă că ”a sosit momentul să se termine cu ”je suis”, cu lumânările și cu manifestațiile pentru pace și să lansăm semnalul recuceririi”, se mai menționează în comunicat.

Primărița din Molenbeek, Francoise Schepmans, a declarat postului de televiziune RTBF că nu a primit nicio solicitare pentru autorizarea acestui marș și, chiar dacă organizatorii manifestației vor cere autorizarea ei, în niciun caz marșul nu va fi aprobat, ea insistând că primăria ”nu are de gând să lase un grup de nebuni necontrolabili să se exprime”.

Francoise Schepmans a avertizat că, dacă totuși protestul se va desfășura, poliția va interveni, la fel cum s-a întâmplat duminică în cazul manifestației unui grup de naționaliști care s-au adunat în Piața Bursei din Bruxelles.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *