Ultimele Știri

VIDEO: S-au închis secțiile de votare la Paris și Torino! Polițiștii folosesc gaze lacrimogene pentru românii care stau la coadă

Mii de oameni care nu au apucat să voteze sunt furioși. La Paris și la Torino secțiile de votare s-au închis chiar dacă era încă nu au reușit să voteze toți românii. Unde stau promisiunile pe care le-au făcut autoritățiile după primul tur de alegeri? De ce nu se prelungește programul de votare? 

Mai mult, polițiștii folosesc gaze lacrimonege pentru a calma spiritele celor care sunt nemulțumiți că au stat ore în șir la coadă și tot nu au reușit să voteze. În ce secol trăim? Chiar trebuie să recurgem la violență. Unde stau drepturile oamenilor care s-au prezentat ca să își exercite dreptul de a vota?

„Oamenii au început să împingă gardurile și s-au luat la bătaie cu jandarmii. Sunt aruncate sticle, iar oamenii au fost pur și simplu călcati în picioare. Jandarmii folosesc și gaze lacrimogene”, a fost descrierea de la fața locului.

La Paris s-a închis secția de votare de la Ambasada Franței. Unii români au smuls gardurile de protecție, iar jandarmii au fost nevoiți să intervină. Oamenii nu pleacă. Au venit scutierii. Situația e foarte tensionată.

„Ușa a fost închisă la 20:56, ora locală. Cei care erau înauntru au mai votat, în timp ce restul, nu. Undeva la 500 de conaționali n-au mai apucat sa voteze”, a declarat un alegător român de la fața locului.

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*